Betnér chefade på Universum!Ikväll gästade Magnus Betnér Umeå med sin föreställning som han höll på Universum. Ironins mästare lär ha påtvingat många i publiken träningsvärk i käkarna.
Parlamentet-bekantingen bjöd på ett antal klassiska favoriter och även en hel del nytt material av hög klass. Betnér varvade rättframma och ohämmade religionsskämt med grova sexskämt och hann också med att gå igenom varför alla amerikanska presidenter fr o m Herbert Hoover t o m Clinton skulle dömas för brott mot mänskligheten. Imponerande!

Stilen och tonen är densamma som man sett på TV i hans senaste produktion "I ditt ansikte", men är givetvis bättre när man får se det hela live. Publiken köper det Betnér säger och kiknade stundtals av skratt.
Falket IK representerades av Nygren, Chefarn och Ögren och hans spelarfru Carro. Enligt en säker källa fanns också Valleys Esther på plats. Hon hade tagit sig ner från Skellefteå för att se Betnér.

Citat från showen:

-När man haft riktigt bra sex ska man se ut som Gunde Svan efter 5-milen...med snor å allt!


Betyg på Betnér: 5 Falket-älgar!

Fotot taget precis innan showen. Personerna såg betydligt gladare ut när Betnér väl dragit igång.

AIK rasade som ett korthus!

       Falket IK:s Daniel Eriksson och Lars Wallberg surar på västra stå. Foto: Norran


Skellefteå AIK mötte ikväll Timrå hemma i Skellefteå Kraft Arena och tidigt i tredje perioden gick hemmalaget upp i ledning med 3-1. Men matchen fick inte det slut Skellefteåpubliken hade önskat sig.
AIK hade en osannolik tur med sina mål i första perioden där pucken bara ville in. 1-0 kom till efter en lyckosam sargstuds där Backlund inte hann med i sin sidledsförflyttning. Brad Moran vaksamt med när han vispade in ledningsmålet.
2-0 kom till efter att McDonell prickat kryssribban och returen gått rakt på bladet på Jyri Marttinens klubba. Marttinen gjorde inget misstag och placerade in 2-0 bakom en olycklig Backlund i Timrå-kassen.
Den andra perioden var riktigt trög och händelsefattig. Timrå tilläts reducera med mindre än minuten kvar efter en rejäl "indianare" av Söderberg på egen blå. Bengt-Åke Gustavsson kunde snabbt stryka ett namn från kommande landslagstrupp.
I sista perioden tickade Koskenkorva in i anfallszon och lade in 3-1 från dålig vinkel. I det läget kändes de 3 poängen kassaskåpssäkra och i AIK:s power play som följde strax efter 3-1-målet låg hemmalaget på som tusan för ytterligare ett mål. Då skrinnade Timrås Fredrik "Hyndan" Hynning upp helt ostört och vrickade in 3-2 i Hadelövs vänstra kryss. AIK:s backar agerade extremt passivt!
Med drygt fyra minuter kvar var det sedan AIK:s tur att bli lurade av sargen bakom mål. Timrås Mika Pyörälä dundrade iväg ett slagskott från blå som studsade bakom AIK:s mål och på andra stolpen stod Petr Tenkrat och stötte in kvitteringen, 3-3.
Matchen gick till sudden och den blev inte långvarig. Redan efter 58 sekunder såg samme Tenkrat till att Timrå fick med sig två poäng från Skellefteå och hemmapubliken var rasande!
-Sälj Hadelöv! ropade någon. Hadelöv gjorde återigen en bra match och ska inte lastas för förlusten.

Däremot har man blivit så kräsen nu när AIK gör så bra ifrån sig att man nästan räknar med tre poäng hemma när det "bara" är Timrå på andra sidan...

Hebarns korrefest!Igår kväll var det korridorsfest hos Hebarn på Historiegränd. En härlig tillställning med ruggigt mycket folk och bra stämning. Ruggigt tight i Hebarns rum som stundtals innehöll åtminstone 15 personer samtisdigt.
Steinvall köpte ett hockeypack och sentimentaliteten var total. Lukten från ett hockeypack är som den ljuvaste aromen från den första blomman en tidig och solig sommardag!Chefarn anno 2006!


Detta konstverk togs när Chefarn och Karinen var på väg hem till Skellefteå från Norge andra året (Hedman hade åkt tidigare). På planet hem från Landvetter. Vad tycker ni om Chefarns välansade skäggväxt och musche?

Sommarens...

Chefarn ger sin syn på sommaren som gått och utser "Sommarens..." i olika kategorier.
Läs listan. Är det något du håller med om eller absolut INTE håller med om, skriv en kommentar under inlägget eller i gästboken på Falket-sidan.

Sommarens gemensamma prestation:
Vi har gjort mycket bra för världen även denna sommar, men inget kan jämföras med klubbens prestation i den egna cupen! Trots en svidande förlust i öppningsmatchen mot skrällgänget Murbräckorna lyckades vi kriga oss vidare till slutspel, inte minst tack vare den mirakulösa vändningen mot Kalmar FF i andra gruppspelsmatchen som innebar seger efter straffläggning. Den sprudlande, uppriktiga glädjen vi visade när det stod klart att vi gått vidare kändes underbar! Bilder från cupen ser du HÄR och HÄR!

Sommarens individuella prestation:
Det finns många i laget som förtjänar denna utmärkelse, men bara en kan få den. I matchen mot Kalmar i cupen klev Steinvall fram två gånger och såg till att Falket IK fick med sig 2 poäng mot Medle-laget. Men konkurrensen är så hård i år att inte ens det ger honom utmärkelsen.
Stefan Hedberg lyckades nämligen med det sjuka konststycket att greja en Hole In One när det spelades fotbollsgolf i Bureå och för det belönas han med "Sommarens individuella prestation".Sommarens förfestställe:
Friskvårdskompaniet! Hur jobbigt var det att glida ner i jacuzzin i halvtid under fotbolls-EM?

Sommarens missbedömning:
Chefarns frispel att göra en paint ball-kamikaze! Killen trodde inte att de övriga skulle pricka honom så mycket som de gjorde. Kändes som om majoriteten av de avfyrade skotten borrade sig in i innerlåret eller njurarna. Obeskrivlig smärta!
Sommarens spel:
Inte ett särskilt nytt spel kanske, men det lirades en hel del omgångar Bluff i Hebarns stuga under sommaren.
Sommarens lek:

Älgleken. En god ursäkt att få bete sig som en fullkomlig idiot!
Sommarens uteaktivitet:

Normalt skulle jag givetvis svara Arsle, men eftersom årets säsong inte kan ses som annat än en besvikelse, åtminstone sett till närvaron och antal spelade matcher, blir svaret utan tvivel bärplockeri!


Sommarens marginal:
Gocart-racing 14:e juli. Nytt för i år är att de kan ta tid och mäta varvtiderna för varje bil och förare. Chefarn tar tidigt ledningen i det första loppet av två. Men redan i slutet på första varvet super han bort segerchansen genom att sladda ordentligt i hårnålskurvan. De efterföljande varven jagar han ledarklungan utan framgång, men har efter målgången kvar förhoppningen om att åtminstone ha kört det snabbaste varvet av alla. När varvtiderna kommer upp på tavlan står det klart att Karinen kört det snabbaste varvet - EN HUNDRADEL snabbare än Chefarn!

Sommarens måltid:
Tror att mannen på bilden skulle go passion of Christ on my ass om jag inte omedelbart utsåg hans favorit till sommarens måltid! Har bara att sälla mig till denna hjältes åsikt: Langos är sommarens go'aste käk!
Inte ens Per Morbergs matlagnings-entusiasm bräcker Nygrens passionerade besatthet av denna "maträtt" och hans njutning är det närmaste en människa kan komma att älska med mat.


Sommarens fot:
Fot-fetischisten Amanda kommer säkert att protestera högljutt när jag avslöjar att sommarens fot tillhör Nils Nygren. Han stukade den tidigt i våras och foten var var utan tvivel den mest omtalade, inte minst inför Falket IK Cup där det länge var oklart om Nygren skulle kunna delta. "Ordvitsarnas mästare" förträngde smärtan och gjorde en klanderfri insats rakt igenom. Fantastiskt!Sommarens plagg:
Surfshorts, foppatofflor och kjolar i all ära, men sommarens plagg var självklart den kofta som Chefarn bär på bilden till vänster. Motivering överflödig!
Sommarens band:
Skellefteåkillarna i The breeze the breath har fått god kritik för sin musik och sina framträdanden. Några av oss har haft turen att fått se dem live i sommar och jag tror nog att alla stämmer in i hyllningssången. Stort att delar av bandet deltog i Falket IK Cup!Sommarens mest imponerande grej:
Vårt "impande" under älvscruisen! Helt galet coolt! Fantastisk dag och det var grymt att se Baz behärska sig när Nygren tänkte göra en repris från 2006 och vifta med årorna tills Baz ledsnade och blev arg!
Sommarens idiotgrej:
Golfdebaclet på Rönnbäcken! Alla inblandade nickar skamset...
SÅ sammanfattar Chefarn sommaren. Är det någon som tycker annorlunda eller tycker att jag glömt något, skriv en kommentar här nedan eller i gästboken på Falket-sidan! Arbetet med sommarfilmen är påbörjat, men det går segt. Den kommer inom kort, men kan inte säga exakt när.

Chefarns comeback!Igår gjorde Chefarn än en gång comeback på innebandyplanen, denna gång i division 3 i Umeås Korpenserie.
Purple Cobras, laget som Chefarn spelar i, består av en klasskompis till Chefarn och polare till honom. De hade aldrig tidigare spelat innebandy ihop, men fotboll sommartid.
På andra sidan planen stod motståndarna Manatee United - ett sammansvetsat gäng som lirat ett antal träningsmatcher under hösten.
Matchtiden var 2x20 minuter och Purple Cobras öppnade starkt. I halvtid ledde laget med 1-0 och såg ut att gå mot seger i lagets första innebandymatch någonsin. I andra tröttnade dock PC och Manatee United tog över allt mer. Kvitteringen kom en bit in i perioden och med 4 minuter kvar av matchen tryckte United in segermålet till 2-1!
Läs mer om matchen HÄR på Purple Cobras officiella hemsida!

Wayne's Coffee, AIK och landskamp!

      

Chefarn har haft en kanondag i Skellefteå idag! På dagen var det fika på Wayne's med Frida! Sedan vidare på hockey, AIK-MoDo, med farsan och slutligen VM-kvalfotboll på Oleary's med Jocke D, Wallberg och Arvid.

AIK startade matchen på bästa sätt och tog ledningen redan efter 43 sekunder. Men MoDo kom tillbaka och ledde med 2-1 efter den första perioden. I den andra spelade AIK upp sig och hängde in två baljor innan pausvilan till 3:e. I sista lyckades Skellefteå dessutom få in 4-2 vilket också blev slutresultatet. En ganska stabil seger till sist.
Se Kent McDonnells mål här nedan!
VM-kvalmatchen var bra i första halvlek med ett antal farliga målchanser för Sverige. Elmander hade ett gäng farligheter som borde ha resulterat i mål. Den andra halvleken var ett rejält sömnpiller och slutresultatet 0-0 var logiskt. Synd att inte Petter fick lira!
Inte ett enda byte av Lagerbäck. Visar väl hur mycket förtroende han hade för de som satt på bänken.

 

Gräset alltid grönare i Falket!Som bekant skiner solen alltid i Falket! Det har inte varit molnigt en enda dag sedan tidens begynnelse och lördagen var inget undantag! Nårorlunda varmt och strålande sol på dagen gjorde att den makalösa sjön såg, om möjligt, ännu härligare ut än om det hypotetiskt sett nu skulle ha varit molnigt!
Retfullt nog inbjuder Falket IP fortfarande till spel och festar något oerhört med sin fantastiska kvalitet på underlaget. Gräset är alltid grönare i Falket...

       

Kallt och kalt i Falket!Tankarna på ett eventuellt förkjutet sommarväder kan man nu glömma. Den som hade hoppats på 25 plusgrader och sol kan tänka om. Det råa höstvädret har nått Falkträsket och de flesta löven på träden har fallit till marken.
Chefarn är i helgen i Skellefteå för att fira sin pappa Benny, till vardags lagledare i Falket IK, som fyller 53 år på söndag.
På lördagen ska de två besöka Skellefteå Kraft Arena och se AIK spöa avföringen ur MoDo. På kvällen blir det att stirra på TV-skärmen och se ett skadedrabbat Sverige göra allt för att greja 0-0 mot Portugal hemma på Råsunda.
Chansen är liten, men vi hoppas väl alla att Skellefteås stolthet Petter Andersson får möjligheten att visa vad han går för.

Ha en trevlig helg allihopa!


Korridorsfesten!I lördags var det korridorsfest hos Chefarn på Fysikgränd 13C. En riktigt härlig tillställning med en hel del folk och skön stämning. Under kvällen fick korridoren besök av en tjej som kom in och delade ut gratis red bull till alla som ville ha. Någon på festen frågade henne varför de delade ut Red Bull på en fest?
-Vi vill att folk ska använda drycken vid idrottsutövande, svarade tjejen.
Yeah right!
Falket IK representerades av Chefarn, Ögren och Stiffy som alla gjorde bra ifrån sig under kvällen.

En "rolig" grej som hände när det var dags för utgång:
Chefarn, Ögren, Ida Nilsson, Lundgren och Thomas tog taxi ner till stan för att gå ut på Rex. När sällskapet stått i kö en längre tid (20-30 min) hamnade de äntligen längst fram. Lundgren, Ögren och Ida stod framför Chefarn och Thomas.
Det blev dags att släppa in oss och vakten frågade hur många vi var i sällskapet.
-3 stycken! svarade någon av de tre i främre ledet (inte Ögren, han pratade i telefonen), varpå vakten öppnade grinden för dem och stängde den framför näsan på Chefarn och Thomas.
-Vi är med dem! försökte vi, men vakten bara skakade på huvudet och förklarade att de sagt att de bara var tre.
Chefarn och Thomas blev stående ytterligare en lång stund längst fram i kön. Under tiden de väntade gick Björn Gustavsson rakt in från vägen, utan att behöva visa leg. Kul när det går bra för folk...
När det äntligen var dags för Chefarn och Thomas att få entra Rex var klockan 01:15. När de såg entrepriset på 100 kr vände de båda omedelbart och gick på Donkan och käkade istället. Chef...

Fler bilder från korridorsfesten:Steinvall hårdtränar!Vår gode Steinvall har börjat träna Ju jutsu (nybörjarkurs) på IKSU tillsammans med Gustav Åström. Sedan mitten av september tränar de, en dag i veckan, för fullt i polisens träningslokaler på det stora gymet. Igår var Chefarn på besök för att fotografera de två kämparna när de fightades med varandra.
Chefarn hann uppfatta att de båda Skellefte-bekantingarna låg bra till för att vara nybörjare och kanske speciellt Åström som fick beröm för sin mycket goda teknik. Steinvall bollade också stundtals med en annan av deltagarna på träningen.

Här nedan kan du se fler foton från träningen.
   

"Mammas nya kille"-Bengt på besök!

      Bengt Strömbro, mannen till höger på bilden, föreläste idag på Strömbäcks folkhögskola.

Bengt Strömbro, i humorgruppen "Mammas nya kille" som sänds på P3, besökte idag Strömbäcks folkhögskola och journalistprogrammet för att föreläsa om deras framgång och receptet till den.
Strömbro var väldigt ödmjuk och spelade upp sina favoriter med sin medhavda laptop. Otroligt konstig känsla att känna igen rösten och nu se personen live. I alla fall jag har byggt upp en bild av hur han ser ut och den överensstämde inte alls med hur han ser ut i verkligheten! Vad tycker Du?

Klicka HÄR för att komma till "Mammas nya kille" på P3:s hemsida!

RSS 2.0