Premiärdoppet 2008!

Igår tisdagen den 29e april tog Chefarn, Valley och Stiffy årets första dopp i Falket! Här nedan kan du se ett filmklipp från den stora händelsen!


IP söndergrävd!

"Det som göms i snö kommer upp i tö" brukar det ju heta!
Det har Falket IK bittert fått erfara denna vår. I höstas verkar någon ha grävt på Falket IP! Cirka halva spelplanen är helt söndergrävd och en ojämn jordgyttja täcker numera den annars så fina gräsytan.
Det är stugägarna på ovansidan av vägen som dragit vattenledningar eller dylikt till sina sommarställen och då känt sig tvungna att förstöra vår fina plan!
-Bedrövligt! utbrister en chockad Chefarn när han tittar ut över den brutalt misshandlade hemmaarenan.
-IP är inte alls i speldugligt skick och det lär dröja innan vi kommer att kunna beträda den. Tycker åtminstone att de kunde ha frågat oss om tillstånd innan de satt igång med grävandet! Nu kommer många matcher att måsta spelas på andra ställen. Trist...

Klicka på bilderna för att förstora dem.

CK skadad!

I gårdagens match mot Umedalen linkade CK av planen skadad i 85e matchminuten. Falket IKs sjukgymnast Dirigenten besökte ikväll den hårt lindade Arsle-stjärnan i hans lyxvilla på Sandbacka för att undersöka hans knä närmare. Robertsfors sjukgymnast hade redan kontrollerat skadan, men Falket IK litar mer på sitt eget folk och lät därför Dirigenten ta ytterligare en titt. Chefarn fanns också på plats för att dokumentera det hela och för att offentliggöra hur det står till med CK.
-Han såg ut att vara vid gott mod och enligt sjukgymnasten Jussi ska hans medverkan i Falket IK Cup inte vara hotad.

Så här kommenterar Steinvall skadan:
-Det verkar röra sig om en lindrig skada och eftersom han haft problem med det tidigare är det vanligt att det återkommer. Han kunde dock fortsätta spela en stund efter att situationen inträffade vilket också tyder på en lindrig skada. Ett korrekt utförande av behandling, PRICE-metoden (PressureRestIceCompressionElevation), bör minska rehabiliteringstiden. 

En tung period av rehabiliteringsträning väntar nu för CK och så här ser hans schema ut de kommande veckorna:

Måndag 6:30-8:00 Styrketräning. Övningar speciellt utvalda av Dirigenten för att bygga upp muskulaturen runt knät. 17:00-19:00 Individuell bollträning.

Tisdag 8:00-9:30
Konditionsträning (Spinning). 18:30-19:30 Spinning 30 minuter + Lätt stretching.

Onsdag
7:30-9:30
Hopp och excentrisk styrke. Eftermiddag Individuell bollträning

Torsdag
7:00-8:30
Koncentrisk styrke + lätt stretching 16:30-18:00 Spinning

Fredag
7:00-8:15
 30 minuter spinning + stretching Eftermiddag Individuell bollträning

Lördag-Söndag
Match

CK matchens lirare!

Idag tog Robertsfors IK emot Umedalen i premiären av division 2 Norra. RIK hade föga förvånande Falket IKs CK i startelvan, något som skulle visa sig vara ett bra drag. Fredrik "Daniel Andersson" Lindgren gjorde en utmärkt match och spelade oerhört moget, stabilt och säkert. Annars var matchen inte mycket att hänga i julgranen. RIK tog ledningen med första halvlekens sista spark i en situation som uppstod efter en frispark som CK fixat.
I andra blev laget från "Sahara Hotnights kommun" stundtals rejält tillbakapressade, men målvakten och Skellefteåsonen Nils Lindqvist såg till att hålla sitt lag i ledning när han gjorde en "påhittad rymdräddning" på en nick från nära håll. En reflexräddning av bibliska mått som Fiorentina-målvakten Sebastien Frey inte ens hade funderat på att rädda. Lindqvist fick istället kapitulera några minuter senare när Umedalen kvitterade tillställningen med ett dundrande skott. Från sin position utanför straffområdet klippte Umedalen-spelaren till och slavade upp bollen i nättaket bakom en chanslös Lindqvist. Matchen slutade 1-1. Efter matchen utsågs matchens lirare och ingen lyfte på ögonbrynen när speakern annonserade att det var CK som fått utmärkelsen. Lindgren erhöll en finfin nyckelpige-pläd som tack för prestationen.
I Umedalen hittar man en annan Skellefteå FF-bekanting, nämligen Peter Andersson som gjorde ett hästjobb på sin forward-position.

CK har blivit utsedd till Matchens lirare i alla RIKs seriematcher i år! Inte illa...

Senaste prototypen av matchstället!

Nu har Chefarn arbetat fram en ny prototyp till sommarens hetaste matchtröja! Det är givetvis Falket IKs officiella matchtröja jag talar om. Den lär sälja som smör i sommar. 279 kr/styck. Här nedan ser du resultatet.Bajen-seger med 5-3!

Ikväll hade Bajen hemmapremiär mot Sundsvall. Enligt tradition så gick stora delar av publiken (idag också Chefarn och Krister) en marsch från Södermalm till Söderstadion på största vägen söderut från innerstan. Flera tusen människor promenerade under sång och upprymd stämning mot hemmaarenan och polisen stängde givetvis av hela vägen i södra körriktningen (3 filer).Bilder från bron som leder från Södermalm över till Globen och Söderstadion. (Tryck på bilderna för att förstora)Väl framme fortsatte festen med en fantastisk stämning bland de nästan 13000 personerna på läktarna (fullsatt). Inte blev det sämre av att Skellefteås bidrag Petter Andersson stänkte in 1-0 i 12e matchminuten efter en fin individuell prestation.
Men Sundsvall svarade direkt och bara 3 minuter senare kom kvitteringen efter uselt Bajen-försvar.

Petter var också inblandad i Sundsvalls 2-1-mål efter en halvtimme. Petter fick bollen på halvplanen och skulle försöka springa förbi sin gubbe. Ålander i Sundsvall bryter enkelt, tittar upp och från mittcirkeln lobbar han in bollen i mål bakom en överraskad Rami Schaaban.
Anfallet efter hade Sundsvall bud på 3-1 men Schaaban revanscherade sig när han limmade ett friläge.

Bajen kvitterade strax före halvtid och i andra körde Söderbröderna över Sundsvall och gick enkelt fram till 5-2. På stopptid tilläts Norrlänningarna reducera till 5-3, återigen via en lobb.

Sammanfattat en fantastisk premiärmatch på Söderstadion med en massa mål och härlig stämning!

Hammarby-Sundsvall 5-3
12'
1-0 Petter Andersson
15' 1-1 Sigurdsson
30' 1-2 Ålander
45' 2-2 Zengin
58' 3-2 Paulinho
80' 4-2 Laitinen
83' 5-2 Davies
92' 5-3 SigurdssonPublik:
12 887RSS 2.0