Karinen har julstämning!

Hej Johan! Hur har du det i Schweiz?
 
Tjena! Jo tack, det är väl egentligen bra. Börjar sakna det sociala där hemma lite för mycket bara.  
 
Har du gjort något spännande på senaste?
 
Ja, har hunnit med en del. Höjdpunkten senaste tiden var helgen i Stockholm och Gävle med Maria. Riktigt kul och hade gärna stannat längre. 3 dagar gick ruggigt fort! Har även haft besök här av mor och far. Höjdpunkten då var en dag med shopping och fotboll i Milano. Vi såg Milan - Torino, bra match men 0-0. Gilardino sov nog dåligt efter alla missade chanser!
 
 Börjar du längta hem till jul?
 
JAAA!!! Vill ha jul nu! Går bara och väntar. Längtar till en vecka med Maria, alla ni, familjen, Juldagen, Nyårs, Falket Olympics, en massa mys, inget jobb, krossa Steinvalls ryssland på xbox och förhoppningsvis en hemvändar-hockey eller fotbollsmatch! Kanske madrass, bob och grillning nån dag??
 
Hur länge blir du hemma?
 
 23 Dec - 2 Jan
 
Vad är årets julklapp?
 
Har faktiskt läst att experterna tippar på nåt så tråkigt som en GPS-mottagare. Själv tror jag att No. 1 Supporter-linnet från Falkets webshop kan slå enormt!
 
Vad har du önskat dig av tomten i år?
 
Inte mycket. Jag är nog svår att köpa julklappar åt i år.
 
När slutade du tro på tomten?
 
När man var gammal nog att fatta att det var ett lösskägg tomten hade.
 
Det löste ju sig med nyårsafton i år igen, tack vare Maria och hennes polare! Vad tror du om årsskiftes-firandet?
 
Kommer bli hur bra som helst! Jag litar på tjejerna när det gäller mat och efterrätt. Sällskapet håller högsta klass, synd bara att vi tappar Herr Hedberg. Men Thailand är ju inte helt fel heller.
Hoppas vi slipper en repris på Gym 2 i år bara! =)

Kan inte lova något! Vad tyckte du om Sommarfilmen 2007? 
 
Toppbetyg!! =) Såg den igen nu, sitter med ett leende hela filmen. Fan vilka härliga vänner man har! Men framförallt;
* Tankarna kommer tillbaka till "Biggans sås"! Hahahahahahaha!!
* Bilderna på stiffy, nygren, ögren i vattnet på natten är årets bilder!!! 
 
Finns det chans att vi kan få se "Karinens crib från Schweiz" i framtiden?
 
Inte omöjligt. Just nu äger jag ingen fungerande kamera, men efter nyår vet man aldrig. 
 
Trivs du fortfarande bra i Chur?
 
Jag längtar hem en del, men det är mest för att jag saknar mycket där hemma. Ingenting är egentligen dåligt här. Jobb funkar väldigt bra, innebandyn börjar gå bättre och bättre och det finns mycket trevligt att hitta på. Längtar till skidåkningen, vilka kommer och gör mig sällskap i backarna?
 
Kan det hända att du stannar en säsong till efter denna?
 
Nej.
 
Ska du stanna kvar i Schweiz nästa sommar och se fotbolls-EM? 
 
Om jag får biljetter, vilket blir svårt, så stannar jag gärna. Annars är jag hellre hemma i Gärdsm...Falket! 
 
Bra räddat där! 4 snabba med Karinen:
 
Juldagen eller nyårsafton?  Nyårs
Chur eller Skellefteå? Oj, så lätt; Hemma är bäst!
Julbord eller bakismat? Julbord!
Hur uttalar du ordet yoghurt? [Jågart] eller [jågurt]? Förr alltid jågart, men jågurt kommer mer och mer.
 
Tack ska du ha! Ses snart!

Hoppas tiden går fort fram till dess!

Intervju (igen) med Jussi!

Hej Jussi! Hur är läget i Umeå?
Det är prima här i Umeå, förutom att det är förbannat kallt just nu!.. Har just laddat upp med kubbar och mjölk som jag tänkte ta och avnjuta till det senaste heroes avsnittet efter en hård dag i skolan.
 
 
Hör att skolan går bra för dig. Du tillhör visst toppskiktet i klassen och fightas med en annan snubbe om vem som har bäst tenta-resultat! Knäcker du honom?
Tyvärr så gjorde jag inte det! jag landade på 92 %ish och han på 97... så jag är en slagen man. Men han är singel.

I övrigt så går skolan väldigt bra hitills iaf. Vi håller för tillfället på med en massagekurs och en funktionsundersökningskurs där man får tilllämpa tidigare anatomikursens inlärda avsnitt.
Det är väldigt skönt eftersom det är väldigt mycket praktiskt att göra så man har sällan läxor. desto längre skoldagar dock! men det kan det vara värt.
Har till exempel lärt mig att bota spänningshuvudvärk och hur man gör rörelseanalyser och kollar stabiliteten i olika leder
 
Hör att du ska ha med dig din psykologstuderande "tant" till nyårsafton! Underbart! Hur känner hon inför det? Har du förberett henne på att hon INTE behöver jobba, trots att det förmodligen skulle behövas?
 
Du stavade nog fel på tönt tror jag :)
Hon är lite kluven för tillfället över alternativet på någon fest på havsbadet i piteå, men jag hoppas att gå ut i media med det här kommer att pressa henne till att stå upp för sitt favoritlag.
Hon tycker det ska bli väldigt roligt att få träffa er alla.
En av fördelarna med att vara spelarfru vet hon ju om, det är ju att man kan i princip skatta sig som ergonomiskt oberoende. Sitta på en filt på ip och bara slappa med en cola från uffe hedberg!
 
Julen närmar sig med stormsteg! Längtar du?
Jag längtar efter att träffa alla de sårade kamraterna igen, och det faktum att CK ansluter till Umeå efter jul. ska bli kul med en vapendragare i staden!
 
Vad har du tänkt hinna med under vistelsen hemma över jul?
Träffa alla, krama mormor och supa. Kanske jobba lite!
 
Falket IKs webshop öppnade portarna för inte så länge sedan. Har du hunnit shoppa något?
Nej jag har inte hunnit, men jag funderar på att köpa ett par trosor åt maria i julklapp... men säg inget.. Dessutom så har vi båda spekulerat i att handla senare, men det får nog bli en sak till sommaren! men som sagt... ingen vet vad tomten kommer med! det kan bli årets julklappar!
 
Stiffy släppte sitt MTV cribs för ett par veckor sedan! När får vi se Dirigentens crib?
Jag och min kamerakvinna håller på att jobba med statister för tillfället, hoppas kunna bjuda upp till dans inom en inte allt för snar framtid!
 
Du och Nygren spånade på att göra en Falket IK-kampvisa i somras. Hur har det gått med den?
Ja han valde ju o fara till norge den kufen....
 
4 snabba till Dirigenten:
Juldagen eller nyårsafton? Nyårsafton
Umeå eller Skellefteå? Falket
Julbord eller bakismat? Julbord
Hur uttalar du ordet yoghurt? [Jågart] eller [jågurt]? Yoggi! Nä, men "jågurt" så klart!
 
Tack ska du ha!
Men du då?

Helgen och förra veckan!

Nygren påkörd

I lördags blev Nils Nygren och Stefan Hedberg överkörda av en bil! Det var en ölsugen norrmann som hade alldeles för bråttom runt ett hörn som träffade Nygren så illa att ett ledband i hans högerknä blev uttöjt!
- Otäckt, men en spännande upplevelse att ha blivit påkörd! berättar Nygren glatt när Falket IK kontaktar honom.
- Jag hade ändå tur i oturen! Hann slänga mig åt sidan, så att bara benet blev träffat! fortsätter han.
Nygren förväntas bli borta från spel i ca två veckor, men säger själv att han vill tillbaka till sitt arbete på Gilde.
- Jo, jag ska kolla om de har något arbete där man kan stå eller sitta stilla!

Hebarn petad!

Också Stefan har haft otur den gångna veckan. I torsdags, när han hade någon form av vattengymnastik med hockeylaget, skulle han fånga en boll och råkade på något sätt klösa sig själv i ögat så illa att det blev rött och att synen tillfälligt blev nedsatt. Doktorn som Stefan träffade trodde dock att synen snart ska vara återställd. Oflyt...
Stefan meddelade tidigare i veckan att han inte kommer att närvara på nyårsaftonen tillsammans med övriga Falket IK-spelare. Han, Uffe och Lill-Hebarn ska åka till Thailand över årsskiftet.
-Känns svintrist, men jag får supa lite extra så jag glömmer istället! kommenterade Hebarn.

Tungt för Karinen i NLA

Det går fortsatt tungt för Karinen och Chur i shcweiziska innebandyligan NLA. I helgens möte med
topplaget Aligator Malans hade Chur 4-4 inför sista perioden, men lyckades där inte hålla i det fina spelet. 9-4 slutade matchen i Malans favör.
-Är vansinnigt trött på hedersamma förluster! förklarar en frustrerad Karinen.  

Chur kämpar fortfarande i tabellens bottenskick där konkurrenterna Uster bara är en poäng efter. I Uster återfinns gamla Skellefte-bekantingarna Anton Ermling och Olle Grönlund.

Chefarns bror i Stockholm

Chefarn hade i helgen besök av sin bror Mattias som tillsammans med några kompisar åkt till Stockholm för att kolla nattlivet och gå en sväng på stan.
Chefarn visade sin bror filmen på Hebarns crib och han blev grymt imponerad av Hebarns insats i filmen. Mattias ringde då upp sin kompis Erik som för ett tag sedan spelat in en cribs-film när han och några kompisar varit på "happening" med studentkåren. Se den filmen här!
FOTNOT till filmen: Erik är den äldsta människan som fått ansiktsmålning på McDonald's!

Ha det gott vänner!

Vilken underbar fotbollskväll!

Kvällens EM-kvalresultat hade inte kunnat bli bättre...jo förresten, Norge hade gärna fått ta sig dit också!

Sverige EM-klart!

Sverige fick en drömstart i sin match mot Lettland med ledningemål redan efter 34 sekunder! Chefarn kan rodnande erkänna att han i den stunden stod i kön på ICA för att betala den påse godis han planerat att njuta av framför TVn. När han steg in i bilen fick han via SMS beskedet att Allbäck precis stött in 1-0! Jag lyckas alltid...
Allt kändes frid och fröjd innan, en för dagen rätt blek, Majstorovic styrde in kvitteringen i egen kasse! Helt plötsligt började det klia sådär obekvämt inombords igen! Resultatet 0-0 borta i Spanien kändes långt ifrån tryggt!
I andra halvlek tog så Sverige över kommandot igen och i 56e matchminuten placerade Källström in det avgörande 2-1-målet. Bara minuterna tidigare hade Spanien gjort 1-0 på Gran Canaria genom Xavi och då kändes saken klar! Sverige kontrollerade händelserna till slutsignalen och det var snarare bud på 3-1 än en kvittering. Spanien gjorde också sin hemmapublik nöjd genom att vinna med 2-0 mot Nordirland.
SVERIGE EM-KLART!! Grymt!! (Se SVTs sammanfattning av matchen HÄR!)

Rysare i kvalgrupp F

Kvällens andra glada nyhet hämtas från nya Wembley där 90 000 engelsmän tagit plats på läktarna för att se sitt landslag ordna upp den soppa man försatt sig i inför sista kvalomgången. På andra sidan planen stod Kroatien som, trots att de redan var EM-klara, var laddade till tänderna!
Förutsättningarna inför matchen var att England behövde 1 poäng för att definitivt säkra slutspelsplatsen före Ryssland som samtidigt mötte Andorra på bortaplan, en till synes enkel match för den forna kommuniststaten. Andorra hade innan kvällens match en målskillnad på förfärliga 2-29.
Kroatien visade sig inte alls vara nöjda med sin mästerskapsbiljett utan ville till varje pris sätta stopp för Englands EM-drömmar! Resultatet 0-2 redan efter 14 minuter vittnar om det! Steve McLaren lär desperat ha ringt sin arbetsrådgivare i halvtid för att kolla utsikterna på AMS. Då ledde nämligen Ryssland med 1-0 i Andorra!
Det var dock ett nytt England som tågade ut på gräsmattan i andra halvlek. När Lampard reducerade till 1-2 i 56e minuten tändes åter hoppet och ytterligare 9 minuter senare vrålade 90000 britter av glädje när gänglige Peter Crouch kvitterade till 2-2 framspelad av inbytte DAVID BECKHAM! I det läget var England klart för EM!
Men Mladen Petric satte definitivt stopp för glädjen med sitt 2-3-mål med 13 minuter kvar av matchen! England förmådde sedan inte att kvittera än en gång och pangskrällen blev ett faktum! 2-3 hemma på Wembley samtidigt som Ryssland höll sitt 0-1 borta mot Andorra ledde till att britterna passerades av ryssarna i tabellen och i o m det missar EM-slutspelet!


Känns lite overkligt med ett mästerskap utan England, men jag kan ärligt säga att jag inte kommer att sakna dem ett dugg! När det bara återstod minuter av matchen satt jag nervöst och uppdaterade SVT:s text-TV för att kolla så att England inte kvitterat! Svennis sitter väl garanterat och myser i sin favoritfotölj nu när McLaren inte lyckats ta stornationen till EM? Hur många huvuden i Englands fotbollslandslag rullar imorgon??

Utvärdering av Chefarns bilar!

Chefarn sålde igår sin kära Toyota Corolla från 1988! Han hade satt ut den på blocket.se för 5000 kronor, men fick 6000 för den! 3 stycken köpare skulle komma klockan 20:30. En av dem dök upp 20:10. Killen ville ha bilen och var villig att ge mig 5000 för den. Jag sa att jag ville vänta och se vad de andra var villiga att ge för den. Då erbjöd köparen mig direkt 6000 för den om jag sålde den till honom på ögonblicket. Chefarn accepterade!
Chefarn har alltså sålt sin 3e bil han ägt detta liv. Här nedan följer en kort resumé och betygsättning på de bilar han ägt...

Nissan Sunny 

Info: År: -87 Färg: Röd Hästkrafter: 69 Totalvikt: 1410 kg Längd: 435 cmKort resumé:
Chefarn köpte denna Nissan Sunny för 7000 kronor då han fortfarande gick på gymnasiet. Ett riktigt kap eftersom bilen gick som en klocka. Både motor, växellåda och koppling fungerade klanderfritt. Bilen gick dock inte igenom besiktningen pga usla stötdämpare. Chefarns far åtgärdade detta fel och efter det stötte Chefarn aldrig på några problem med den...förutom att det satt en avbruten nyckel i förardörren så att man bara kunde öppna bilen från passagerarsidan.
Fullkomligt fantastisk bil som startade i -25 grader Celsius utan att motorvärmaren varit igång på förhand. Körglädjen var enorm och Chefarn njöt varenda sekund bakom ratten! Accelerationen och styrkan i alla de 69 hästkrafterna lämnade mer att önska, men i övrigt var det en bil jag fortsatt skulle vilja äga. En dag ska jag åter få åtnjuta det få människor är förunnat; att cruisa genom stan i en skinande(?) röd Nissan Sunny -87!
Fotnot: Chefarn kommer aldrig att få återse the "original and best". 2005 krockade Chefarns bror Mattias med Sunnyn, i Piteå, efter att en annan trafikant i hög hastighet rammat Mattias och hans kompis. Brandkåren kom till platsen och "klippte sönder" bilen för att kunna lyfta ur dem ur den. Min bror och hans kompis klarade sig båda undan allvarliga skador.

Betyg:
Körglädje: 5/5, Fantastisk sköna säten, grym koppling och mjuk att köra. Världsklass!
Krocksäkerhet: 5/5,  Brorsan blev brutalt rammad, men klarade sig utan skador! Fantastiskt!
Prisvärdhet: 5/5, Bästa bil jag någonsin kommer att äga! Billig och skön att köra! Outstanding!
Helhetsbetyg: 5,00


Volvo 740 GL

Info: År: -88 Färg: Vit Hästkrafter: 116 Totalvikt: 1800 kg Längd: 480 cmKort resumé:
När Chefarn, Karinen och HEMDAN åkte till Norge hösten 2004 var behovet av en pålitlig bil stort. Veckan innan avfärd började alltså sökandet och ganska snart nosades en vit Volvo upp någonstans i Stämningsgården. Ägaren visade stolt upp sin "dyrgrip" som var pimpad med TVÅ radioantenner, något som uppenbarligen lockade de tre Norge-resenärerna för i övrigt var det inte mycket att hurra över. Hela 9000 kronor pungade de då unga och fortfarande relativt spänstiga pojkarna ut med.
Bilen tog dem sträckan Skellefteå-Fredrikstad minst 4-5 gånger och gjorde ett bra jobb, men i händerna på tre unga män utan minsta tillstymmelse till kunskap om bilar orkade den inte kämpa längre än ca 1,5 år i deras ägo. Efter en lång och ytterst plågosam dödskamp slutade den helt sonika att gå framåt av egen kraft strax före jul 2005. Grabbarna funderade länge på att knuffa igång bilen och ta chansen att bilen skulle hålla sig vaken alla de 120 milen till hemstaden i Norrland. Så blev det inte. Bilen hade bestämt sig för att inte rulla en meter till och HEDMAN, Karinen och Chefarn fick ta flyget hem istället. Kanske tur det...
En mer vanvårdad bil får man leta efter; Bilen rostade som en gammal konservburk, ingen tomgång fanns (när vi hade bilen i friläge fick vi varva den som bara attan!), pyspunktering på ett (eller var det fler?) av däcken, ljuddämparen trasig (Karinen använde, fullt seriöst, öronproppar vid en av våra mysiga turer i bilen), något slags elfel gjorde att CDn inte gick att använda. Listan kan göras oändligt lång, men jag nöjer mig med dessa fel... Karinen kanske kan komplettera med övriga fel om han kommer ihåg?

Skroten i Norge fick till slut det tvivelaktiga nöjet att ta hand om det stackars eländet och för besväret fick de tre svenskarna betala 600 NOK. Rest in peace...

Betyg: 
Körglädje: 2/5
Krocksäkerhet: 3/5 (klarade oss utan incidenter, men det är en stor bil och det satt säkra chaufförer bakom ratten)
Prisvärdhet: 3/5 Bilen gjorde väl vad den skulle och förtjänade bättre behandling!
Helhetsbetyg:  2,66/5,00


Toyota Corolla GTi

Info: År: -88 Färg: Svart Hästkrafter: 115 Totalvikt: 1520 kg Längd: 410 cm


Kort resumé:
Chefarn köpte bilen i alldeles för stor iver och fick strax efter affären bittert ångra sin usla investering. Eriksson verkar ha en stor förkärlek till bilar som är svåra att ta sig in i. Ett bedrövligt installerat fjärrlarm gjorde att passagerardörren inte gick att låsa upp från utsidan. Fjärrlarmet fungerade INTE ALLS på förardörren. Bilen rostade likt ovanstående bil och när ena sidorutan till baksätet helt plötsligt bara lossnade en dag hade känslan av att ha blivit lurad peak:at!
Bilen läckte in vatten från taket (väldigt lite men ändå!), hade sämre än usla däck (både sommar- och vinterdäcken), och efter ett par månader rök båda ljuddämparna. Nu kommer dagens fråga: På bilen satt det två fina extraljus framme vid grillen. Tror ni att de fungerade? Jag ger er det uppenbara svaret: NEJ!
Obeskrivligt tungstyrd, körd över 30 000 mil och en massa onödiga prylar som installerats i bilen (bl a en "färddator" som, hör och häpna, INTE FUNGERADE) gör att jag med stor lättnad kan konstatera att jag fått den såld.
Så här gick det till: Chefarn lade ut den på blocket.se för 5000 kronor och hoppades att någon skulle komma med ett bud. Redan dagen efter blev Chefarn till sin stora förvåning nedringd av åtminstone 15-20 personer som blivit intresserade.
3 potentiella köpare bestämde sig för att komma klockan halv 9 samma kväll och Chefarn började hoppas på att han skulle få det han begärt i annonsen. Redan klockan 20:10 dyker den första intressenten upp och provkör rishögen. Efter provturen anmäler han sitt intresse, men Chefarn meddelar att han vill avvakta och se om de andra två köparna kommer att vara redo att bjuda mer för den. Killen som just provkört erbjuder mig då 6000 kronor om jag lovar att sälja den till honom. Chefarn överlade med sig själv och kom fram till att de andra nog inte kommer att bjuda mer än 6000. Han säljer den för 6000 och går hem för att vänta på att de andra två ska ringa. Men det gör de inte och de dyker inte heller upp! Chefarn jublar av glädje när han inser vad som hade kunnat hända om han inte tagit budet på 6000 kronor. Han som köpte bilen hade ju då kunnat börja pruta istället! Kanon!

Nu har jag kanske smutskastat bilen för mycket. Den gick ju trots allt ganska bra i motorn och startade i alla väder. Men alla småfel (och de lite större) kändes alldeles för störande för att jag skulle vara nöjd med den...
Kuriosa: När jag skulle byta olja för ca en månad sedan fick han hjälp av Idas systers sambo Simon. När han öppnade oljebehållaren för att tömma den på innehållet konstaterade han: "Du har INGEN olja!"
Ungefär 3 dl svart vätska rann ut från behållaren vilket är åt h**vete för lite! Simon undrade hur bilen överhuvudtaget fortfarande kunde rulla...

Betyg:
Körglädje: 2/5, Tungstyrd, högljudd och svårintaglig! Stort plus för farthållaren dock!
Krocksäkerhet: 1/5, Liten och lätt med bedrövliga däck!
Prisvärdhet: 0/5, Köpte den alldeles för dyrt, speciellt med tanke på alla fel som dök upp!
Helhetsbetyg: 1/5

Nu är Chefarn på jakt efter en ny bil! Denna gång tillsammans med en bilkunnig till hjälp! Välbehövligt!

Over and out!


CK - rubrikernas man!

Säsongen är sedan långt tillbaka slut för CK och hans Skellefteå FF. Den har varit lite av en besvikelse för laget, men en slutlig 4e-plats i tabellen kan ju ändå inte ses som ett fiasko, trots världsspelaren CK i truppen.
CK, som av Falket IK blev korad till Årets Spelare i division 2 Norrland, har trots framgångarna en turbulent säsong bakom sig, kantad främst av interna stridigheter. Tidigare i höst läckte bilder ut från ett av FFs träningsläger där Fredrik Lindgren, tillsammans med två andra ur laget, ses trakassera en utstött lagkamrat (se bild till vänster). Många började undra om allt stod rätt till, men samtliga inblandade höll masken utåt till media och påstod att allt var i sin ordning. CK isolerades dock från alla intervjuer och tilläts inte prata med journalister.
Falket IK försökte vid debaclet nå CK, utan framgång. I måndags fick dock Chefarn tag på Lindgren som ställde upp på ett snack under förutsättningen att inga frågor angående "bråket" skulle ställas.

Lindgren meddelar att hans kontrakt med klubben gått ut och att han i dagsläget är en s k. free agent, vilket innebär att han är ett Bosman-fall och kan gå till vilken klubb han vill utan övergångssumma.
-Stålarna går med andra ord rakt ned i min egen ficka istället för klubbens, skrockar han.

Tidigare i veckan uppmärksammade lokala tidningen Norra Västerbotten att Lindgren tränat med Myckle IK och rykten om slutet på hans karriär drogs igång. Fredrik Lindgren sade vid övergången till FF 2001, dåvarande Skellefteå AIK, att han en dag åter skulle spela med Myckle IK.  Många var de som trodde att CK nu skulle trappa ner och välja tryggheten i moderklubben före all press och spel i en av toppklubbarna i division 2. Detta rykte avvisas snabbt av fotbollsdivan:

-Har självklart fått massvis med anbud och avvaktar bara på att något tillräckligt intressant ska dyka upp, upplyser den allt annat än blygsamma CK.
-Jag spelar inte för laget, jag spelar för den som betalar, fortsätter han.

Lindgren nämner inga klubbar, men Falket IK kan avslöja att Holmsund och Umedalen visat intresse.
-Inga kommentarer på det! snäser Lindgren när vi frågar om han kan bekräfta eller dementera uppgifterna.

Falket IK sätter sina 4766 kronor på att CK spelar i en Umeå-klubb nästa säsong. Han och flickvännen Liza har redan skaffat lägenhet i "Skellefteå södra" där fotbolls-idolen ska studera till civilingenjör de kommande åren.

Något som fotbollsklubbarna inte har vetskap om är att Fredrik Lindgren står under kontrakt med Arsle-klubben Falket IK, ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 08/09 och vid en eventuell flytt kommer det alltså att bli aktuellt med övergångssumma.
-Vi är villiga att släppa CK, men då får klubbarna som vill ha honom vara beredda att pynta upp! meddelar Falket IKs ekonomiansvarige Dahnijel Ehrixzohn. Han säljs inte för ett öre under 450 miljoner kronor, fortsätter Ehrixzohn.

Transfer-cirkusen kring CK lär fortsätta ett tag framöver. Följ dramatiken på Falket IK!OBS! CKs svar på frågorna i reportaget är starkt baserade på hans egentliga svar i denna intervju! Falket IK reserverar sig för smärre felciteringar...


Fredrikstad-helgen!

I helgen var Chefarn och Ida på besök i Fredrikstad. Det var ett kärt återseende för Chefarn, som hann med att göra allt han tänkt sig.

Åkte redan onsdag eftermiddag direkt efter jobbet och kom fram i Karlstad runt 23-tiden. Checkade in på hotellet och sov som en klubbad isbjörn hela natten.


Torsdag: Vaknade upp och jublade inom- och utombords då frukosten var nära förestående. En fantastisk frukostbuffé väntade nere på entréplan och Chefarn svullade girigt i sig den goda maten. Kort därefter vaggade Chefarn och Ida ut till bilen och fortsatte färden mot grannlandet i väst. Kom fram till "plankebyen" ca 14.00 och då körde jag runt en sväng i stan för att Ida skulle få se de ställen vi bott på. Klockan 3 mötte vi baz på Kråkeröy och åkte hem till honom och åt middag. Hann åka förbi Goldstein en sväng innan vi styde kosan mot Wallberg och Antons ställe för att se AIK lira oavgjort mot Brynäs (förlust i sudden 4-3). Kvällen avslutades efter det.


Fredag: Anton hade på torsdagen gett ORDER till Chefarn att infinna sig på Gudeberg skole (skolan som Chefarn jobbat på tidigare) klockan 10.20. Det var ett fantastiskt mottagande som Chefarn fick då hans gamla elever, glada i hågen, kom rusande mot honom i korridoren. Chefarn rörd... Det blev korv och potatismos till lunch, fruktsallad till efterrätt och en härlig pratstund med eleverna och de tidigare arbetskamraterna. Riktigt kul! När skoldagen var slut åkte Chefarn och Ida till Östfoldhallen, ett köpcenter/en idrottshall, för att kolla lite.


Fortfarande fredag:
Träffade på Östfoldhallen Wallberg och Nygren som just slutat jobba. Det blev att "ta en fika" med dem och snacka lite innan hemfärden till Baz och middag. Baz egen kyckling-gryta och ugnsbakad potatis stod på menyn. Mums!Efter den grymma middagen var det dags för ishockey i anrika Stjerne-hallen. Stjernens B-lag med Ögren i truppen skulle möta svårslagna Stavanger från väst-Norge. 
Stjernen startade allra bäst och hade en 3-1-ledning inför sista perioden. Då rasade allt och trots Ögrens osannolika tekningsstatistik (minst 30-2) förlorade hemmalaget med 5-4! Tråkigt då de gjorde en så bra match. Stjernens målvakt bör överösas med beröm och såg nästan ensam till att låta Stjernen ha ledningen så långt in i matchen. Ögren givetvis MVP!
Det var dock inte Hebarn som stod denna gång, en sträckning i skinkan satte stopp!


Stjernen hade en fantastisk klack i ryggen och lyftes långa stunder fram av den fanatiska skaran!
Lördag: Fredrikstad IBK tog denna dag emot lokalkonkurrenten Slevik i Rolvsöy-hallen. Fredrikstad, som inför matchen sparkat sin tränare Mac Widlund,  tog i power play ledningen via svensk-importen och Falket IKs Anton Fahlgren. Skulle tränarbytet ge effekt direkt? Nej, tyvärr inte!
Slevik arbetade sig in i matchen och stod till slut som segrare med hela 8-2 när slutsignalen ljöd.
Se HÄR Anton Fahlgren kommentera förlusten.
På lördag kväll blev det fest på Oredalsveien hos Hebarn, Nygren, Ögren och Carro. Det blev en hel del folk som närvarade, t ex Erik Hedbergs polare, och en kedja från Greåkers innebandylag. Greåker hade tidigare på lördagen besegrat Sveiva med 6-5 efter bl a 3 mål och 1 ass av nyuttagne landslagsspelaren Goldstein. En riktigt trevlig fest var det i alla fall och för er som inte sett hur det ser ut hemma hos Hebarn kan se det HÄR!
   
   
Söndag förmiddag åkte Chefarn och Ida hem igen! Det var en riktigt trevlig vistelse i Norge! Tack allihopa för det!

/Chefarn

RSS 2.0