Årets sista Arsle 30e augusti!

Igår, torsdag den 30 augusti, spelades förmodligen sommarens sista Arsle! Johan Steinvall fick i uppgift att skriva matchrapport och här kommer den:

Ikväll var det sista kvällen då de urkrafter som fortfarande finns kvar på hemmaplan kunde mönstra ett lag på Falket Ip.
Redan igår sattes hjulen i rullning för det sista arslet.
Planerna var klara, men det fanns dock ett litet spörsmål. Skulle man vara tillräckligt många för att kunna stimma och ge säsongen en värdig avslutning! Simon ställde upp, Nygrävarn ställde upp, Undertecknad ställde upp, Stiffy ställde upp.

Vi var fyra tappra soldater som skulle trotsa den 6-7 gradiga värmen för att ge oss ut i ett glädjerus.
Lösningen på detta manfall blev att vi fick kalla in en från vårat b-lag. Lars Wallberg!
Fjolårskalven kom lite sent till matchsamling och fick starta på 14 poäng. Men älgade på bra.
Dagen börjades med en ganska blandad kvalitet på spelet med fina nickmål som avlöstes av sega bollhämtningar.

Säsongen har varit lång och vi ser många som går med småskavanker. Nils Nygren som inte troddes kunna mönstras i dagens match körde en rejäl uppvärmning och spelade så gott han kunde. Det vill säga riktigt bra!
Dagens Arlse var som sagt väldigt blandad. Mycket smuts, men samtidigt mycket fina sekvenser.
I mitten av matchen avtog spelet ganska kraftigt för att sedan trappas upp igen.
Det som var det största problemet var nog att mogulen Hettingers gräs var , rent utav förjävligt kallt. Med bortdomnade fötter spelade grabbarna boll i timmarna en till två.

Stefan kom inte riktigt till rätta med avsluten, det spekuleras i att han frysit fast i gräset några gånger i starten pga kylan och inte fått upp speeden som krävs. Däremot visade han en mycket hög smutsnivå idag och det skapade stora skrattvågor.
Nygren gjorde en helt klart godkänd insats och visar återigen varför undertecknad valt just honom som boxspelare!
Simon Dahlqvist första matchhalva var ingen fröjd för ögat. Han förföljdes av otur och smuts som åt upp honom likt en älgko äter kvistar. Vadan detta? Det spekuleras i att han har samlat ihop "bad karma" då han valt att ta bort några lappar från en skylt utanför dörren.
Som tur är kom han dock tillbaka på plus i karmakontot efter det. Tillfreds med sig själv gjorde han en bra match. (det ska dock nämnas att när han väl var ute på planen (simon stod grovt sagt 60% av första halvan) så gjorde han mycket mål och hotade ständigt på bortre stolpen.
Klas Wallberg kom sent fick ett arsle, spelade med bra vilja och kämpaglöd.Fjolårskalven grisade på riktigt bra och valde att offra sig hellre för mycket än för lite. ett bra tema!
Undertecknad lyckades få dit några härliga nickar och satte dit 2 stycken arslen, för att senare ta på sig äran som årets sista arsle! tyvärr ingen träff dock!

Så som stolt sista arsle för året vill jag passa på att tacka alla för en bra säsong med en godkänd närvaro på samtliga. Några faller tyvärr under strecket då de haft mycket annat och göra! Men det är ju inget att göra åt.
Härefter skiljs våra vägar åt för en kort, fast ändå relativt lång tid.
Jag vill bara säga att bättre vänner än alla er kan man inte ha! Ser verkligen fram emot när jag får träffa er igen och jag tycker om alla er jättemycket! Kom och hälsa på och se vad Dirigenten har för planer med Umeå nu i tre eller fyra år framöver! Gonna miss y'all!

hoooot hooot!
its the sound of the police
Over and Out!

/Starscream

Hedman 23 år!

B-lagets Mikael Hedman fyller idag 23 år och Falket IK passade på att intervjua honom via mail:

           

Hejsan Hedman och grattis på födelsedagen! Hur känns det?
Tackar! Det känns otroligt vackert och framförallt mysigt!

Hur har sommaren varit?
Sommaren har varit bra! Vädermässigt har det väl varit i underkant, men det har inte hindrat oss från att prestera! Bästa sommarminnet måste vara när jag välplacerat nickade in bollen helt otagbart för Ögren i kassen! Det var stort!

Hur tycker du att Arsle-säsongen varit?
Den började tungt för mig personligen eftersom jag slarvade med försäsongen! Sådana misstag finns det ju inte utrymme för i denna extrema sport! Men jag tycker själv jag utvecklades drastiskt och var enligt mig själv en av säsongens 3 bästa spelare! Fast då låtsas jag ju givetvis vara ödmjuk!

Ditt nickmål i Arslematchen 2a juni blev utsett till säsongens 3e snyggaste mål! Hur känns det?
Det var väl inte med än väntat! Sådana mål krävs det mycket huvud bakom så att säga...
(Se filmen Topp 20 här!)

Vem anser du har varit bästa spelaren i Arsle i år?
Det måste nog vara Dirigenten eller den ölsugne Ögren! Lägger nog min röst på Dirigenten med motiveringen:
"En man med grymma vader, fin vänsterfot och en humor lika briljant som sporten själv."

Till vilken stad har du flyttat?
Jag har flyttat till Karlskoga, 5 mil väster om Örebro. Är en riktigt lugn och mysig stad! Har väl ungefär lika många invånare som Skellhell, men det är mysigare här enligt mina ögon.

Vad ska Hedman göra där?
Jag ska läsa Mediedesign i två fina och soliga år. Efter utbildningen får jag förhoppningsvis jobba på någon reklambyrå, men många nya intressen kan komma att dyka upp efter varje inlärd kurs.

Hur bor du?
Jag bor i en lägenhet i ett rum på 20 kvm, sen är det meningen att jag ska dela lägenheten med en annan ganster, men ingen har anmält intresse för det rummet så för närvarande bor jag här själv! Har balkong, dusch, hall, kök och toalett. Ett riktigt fräscht hus att bo i, ca 400 m till Campus och nära till det mesta.

Du är ju känd för att vara en magnet. Har du låtit något kjoltyg träffa dig än?
Magnet? Det skulle i så fall vara en kylskåpsmagnet! Jag gillar mat, hänger ofta runt det stora kylskåpet!
(Duktig på att undvika frågan? Reds.anm.)

När börjar terminen?
Allvaret drar igång på måndag med lite info om allting och sedan gå tåget!

Känns det bra att sätta igång med pluggandet?
Jo, faktiskt! Är inställd på det och det ska bli kul att lära mig sådant jag verkligen gillar. Det kommer att gå fint...

Är det någon "nollning" inplanerad?
Vad jag hört så är det inte så mycket till nollning här i Karlskoga, men någon fest ska det nog bli. Korrigering: Någon fest MÅSTE det bli!

Vad kommer du att sakna mest hemifrån?
Det jag kommer att sakna är; Mammas mat, mina vackra kamrater och givetvis Arsle!!

Tack för att vi fick ta del av din extremt dyrbara tid! Ha det gott och lycka till med studierna!
Ingen orsak! Tack för lyckönskningarna! Ha det bra everybody!

Sammanfattning av Arsle-året 2007!

Säsongen 2007 är över och det är dags att sammanfatta den gångna sommarens spel. Många godbitar har det bjudits på, men helt klart är i alla fall att det inte varit en av de bästa säsongerna hittills i sportens relativt korta historia.

Få matcher och dålig ekonomi
Alldeles för få matcher är en anledning till att det inte gått lika bra som föregående säsonger. Givetvis finns det orsaker till de lätträkneliga sammankomsterna. Falket IKs klubbkassa sinade i rask takt i o m årets höga materialutgifter. Kassören Daniel Eriksson hade budgeterat att klubben skulle omsätta 120 kr denna säsong, en summa som överskreds med hela 160 kr!

Klubben drog därmed på sig skulder och istället för att gå till banken och låna dessa pengar gjorde man sig skuldsatt hos ökände ligisten Andreas Ögren. Klubben lyckades inte betala tillbaka pengarna på överenskommen tid och detta fick konsekvenser. Okänt är det antal avhuggna fingrar och öron från styrelsemedlemmar som skickats fram och tillbaka i Postens välpaketerade kollin. Lyckligtvis har läkekonsten kommit så långt att alla fått sina lemmar tillbakasatta på plats. Frågan är bara vilka ytterligare psykiska problem de utsatta bär med sig i vardagen...

Klubbens ekonomiska kris innebar att de tidigare väl avlönade spelarna nu var tvungna att söka vanliga jobb! För vissa innebar detta arbete på obekväma tider, dvs kvällar och helger, just de gånger de flesta matcherna spelas. Detta var givetvis godkänd frånvaro, men olyckligt för sporten.


Uppmärksamheten
Men det är inte bara ekonomin som satt käppar i hjulen för sportens utveckling. Det stora genombrottet i medial uppmärksamhet som sporten fått saknar motstycke! På nästan samtliga matcher har kameror funnits på plats som dokumenterat det som utspelat sig på planen. Varje spelare har utvärderats och betygsatts hur de presterat och analyserna har sedan offentliggjorts på klubbens hemsida.

Det har varit positivt av den anledning att tränare och förening tydligare kan se vad varje enskild spelare bör träna mer på och förbättra, men det finns negativa sidor också. Att sporten blivit så kommersiell har medfört en märkbart större medvetenhet hos spelarna att inte åka dit på ett Arsle eller slå dåliga inlägg. Alla misstag skulle finnas kvar och göra sig påminda i eftersändningarna av matcherna. 4 Arslen i samma match brukar normalt tillhöra vanligheten, men i år har den händelsen varit sällsynt. Korta avbrott i spelet har skapat irritation och stor del av den så viktiga spontaniteten har försvunnit.

-Vi har tänkt över situationen och överväger att köra stängda träningar och förbjuda kameror på vissa matcher nästa säsong. Allt för att spelarna ska kunna få koncentrera sig på spelet! meddelar Falket IK i ett pressmeddelande.


Fulare spel
En annan orsak till det mindre fartfyllda spelet är att sporten blivit betydligt fulare. Det har lett till att skadorna avlöst varandra och att spelarna inte vågat ta för sig lika mycket. IAF, International Ass Federation, försökte innan säsongen agera preventivt genom att fastslå nya regler som skulle stävja det ofta hänsynslösa spelet. "Har du dåligt samvete ställer du dig i mål." är ett exempel på regler som införts. Trots dessa åtgärder har inte spelet blivit märkbart snällare, snarare tvärtom.
För första gången i spelets historia har disciplinnämnden i år varit tvungen att ingripa efter att Stiffy gått för hårt åt Chefarn under en match. Nu klarade sig dock Stiffy undan med bara en varning, men bara det faktum att nämnden kallades in är ett steg i fel riktning!

En annan anledning till det tuffa spelet är att spelarna tränar betydligt bättre idag. Alla vet att det i dagens Arsle krävs en bra försäsong för att lyckas. Ett tydligt exempel på det är Andreas Ögren. En klassisk talang som alltid kommit med bortförklaringar om diverse skador och förkylningar när försäsongsträningen satt igång. Men inte i år! Han tränade stenhårt i Norge och kom hem till Skellefteå topptrimmad. Ögren inledde säsongen strålande, har bara blivit bättre ju längre säsongen lidit och bör vara en stark kandidat till Årets Spelare 2007! Med talang kommer man långt, med talang kombinerat med bra försäsongsträning kommer man mycket längre!


Frånvaron
Fjärde och förmodligen sista anledningen är den höga frånvaron, ofta att spelare befunnit sig på andra orter. Säsongen är precis då det vankas semestertider vilket är ett stort problem för Falket IK. Det finns också spelare i truppen som har andra sporter vid sidan av och som prioriterar dem högre än Arsle. De många och långa bortamatcherna med de lagen gör det svårt att lägga upp ett fungerande spelschema.Nu har denna krönika varit oavkortat negativ och därför tänker jag avsluta den positivt. För vi får inte glömma bort att Falket IK, trots en mindre bra säsong, ändå befäst sin position som världsledande förening inom alternativ idrott! Och det är ju ett bevis att vi har en fantastiskt hög lägstanivå i laget. Framtiden ser onekligen ljus ut och det finns flera anledningar till att den gör det;


Spetskompetensen
Det finns flera individuella spelare i laget som har speciella kvaliteter. Valley gör alltid sitt jobb, gjorde säsongens snyggaste kasse och är förmodligen truppens, ja hela Arsle-världens, mest fruktade anfallsvapen. CK har tekniken och kreativiteten och är alltid het som lava i kassen. Tidigare nämnda Ögren har klivit fram enormt i år och Steinvall a.k.a. Dirigenten har också en fantastisk säsong bakom sig. Han har dirigerat med ruskig pondus och fick han inte sitt genombrott förra säsongen så fick han det definitivt 2007! Vi har en bred trupp och många som kan kliva fram och visa vägen. 

B-laget

Apropå bredden; Truppen var bred innan säsongen och i år utvidgades den ytterligare med ett B-lag. När spelare från A-truppen inte kan vara med finns det därför tillgång till 7 hungriga ersättare. Föreningens motto är "Vi vill inte ha in något nytt blod!" så det är inte vilka som helst som blir upptagna i Falket IKs trupp. Vi plockar bara in världens största talanger, men det finns en lång lista på ytterligare kriterier man måste uppfylla för att bli accepterad som aktiv medlem i klubben, exempelvis:

 
  • Skrytsam fysik.
  • Vilja - Säljer sin mormor för att nå framgång.
  • Social kompetens - Spelaren ska matcha vår humor, vårt tänk och hänga med i snacket.
  • Precisionsförmåga - Spelaren ska kunna pricka ett häftstift på 255 meters avstånd och bollen ska slås med sådan fart att den punkteras när den landar på stiftet. OBS! Klarar spelaren att göra om detta 4 gånger i rad är denna kriterie uppfylld.
  • Sångröst - Carola Häggqvist och Peter Jöback klarade kriterien ovan, men misslyckades grovt på denna punkt.
  • Svära på att vara Falket IK lojal och aldrig svärta ner klubbens eller sjöns namn.
  • Låta sig döpas i Falkträskets klara, välsmakande vatten
Hungern

Trots att spelarna varit med på den här nivån ett tag nu så finns samma enorma glädje kvar. Det finns inte många stunder i livet som uppskattas så mycket som när det blir mål eller att någon blir Arsle. Viljan fullkomligt glöder i ögonen på de aktiva och en lekfull iver infinner sig alltid när en match är på väg att starta. Den här är en medfödd känsla/instinkt hos Falket IKs spelare och är inte något man kan bli av med. Det är inte heller något man i efterhand kan lära sig eller träna in.


Ekonomin

För bara ett par veckor sedan var det röda siffror på föreningens kassakalkyl. En grov miss i budgetberäkningen av kassör Eriksson gjorde att det såg ohjälpligt dystert ut. Men i o m att resechecken, som vi kämpat så hårt för, blev såld har läget blivit omvänt. Nu har klubben ett överskott på 4265 kronor och det ger givetvis extra vind i seglen. Pengarna kommer nästa år att användas för att "svetsa samman truppen ytterligare" och eventuellt också till material om det blir några slantar över. Det ökade intresset för klubben gör att vi blir ännu mer attraktiva hos sponsorerna och förhoppningsvis "får" vi ännu mer pengar av Aftonbladet nästa år.


Åldern

Falket IK har en trupp där medelåldern är strax under 23. Det är sagt att Arsle-spelaren är som bäst när denne är mellan 23-28 år gammal. Talangerna har blommat ut, etablerat sig och gör inte samma enkla misstag längre. Samtidigt har de inte nått åldern då den sämre fysiska statusen börjar bli kännbar. Om denna teori stämmer talar också åldern för att Falket IK går en framgångsrik säsong till mötes...Tills vi ses igen väner;
Tack för i sommar, det har varit fantastiskt härligt att vi alla fick vara samlade igen (om än inte lika intensivt som tidigare år)! Ta väl hand om er och glöm inte bort försäsongsträningen när januari tar sin början. Slutligen vill jag passa på att meddela att alla är hjärtligt välkomna till Stockholm närhelst det passar!


/Chefarn.


OBS! Missa inte höstens stora filhändelse; Falket IK sommaren 2007! Premiär i oktober! För att se trailers, tryck på länkarna nedan!

Trailer 1     Trailer 2     Trailer 3


Filmrecension: The Simpsons Movie!

       image56

Chefarn ger sin syn på den så omtalade Simpsons-filmen som gått på de svenska biograferna ett par veckor nu!

The Simpsons Movie
 har fått idel bra betyg av landets alla kvällstidningar och likaså klangar tongångarna positivt i alla de bloggar man läst som handlat om den. Filmen började rätt bra med ett par äkta Simpsons-skämt som avlöste varandra vilket gjorde att mina höga förväntningar då såg ut att bli infriade. Men nej...

De allra flesta, och likaså bästa, skämten i the Simpsons movie hade man redan fått se i de trailers som filmbolaget släppt för att locka publikmassan till biograferna. Ju längre filmen led desto mer tappade den i kvalité och jag upptäckte vid eftertexterna att jag inte hade skrattat gott en enda gång under filmen. Min stora hjälte och förebild Homer gjorde sitt bästa för att rädda filmen, men med en handling som fokuserade mer på budskapet (värna om miljön) än på att underhålla publiken kunde inte ens han förmå mig att känna mig tillfredställd när jag lämnade biosalongen. En sur känsla av besvikelse växte istället upp.

Sammantaget känns the Simpsons Movie som ett enda långt avsnitt av serien...ett dåligt sådant. Tro inte att jag skriver negativt för att tycka annorlunda, jag tillhör sannolikt serien Simpsons allra trognaste fans, men jag önskar att den här filmen aldrig hade släppts. Kände aldrig den där riktigt härliga stämningen i kroppen jag alltid får när jag slår på Simpsons på TVn. 

Betyg: 2 ruskigt svaga Falket-älgar (av 5 möjliga).


  image57   image57

Se trailer till filmen här!

Vad tycker Du om recensionen? Skriv i gästboken på Falket IKs hemsida!

Glasskväll!

Ikväll åkte Chefarn, Ida, CK och Liza till Bergsbyn för att äta "världens största mjukglassar"! De 4 kom dit i precis rätt tid! Klockan 20.00 stängde glassbaren och det var enorm kö utanför det populära kaféet!
Till slut blev ägarna tvungna att "stänga in" alla i kön i butiken och låsa dörren innan fler glassugna skulle komma och försena deras hemgång ytterligare. Det blev ca 40 minuter i kö i den stekheta kiosken, men det var det värt det alla gånger. Vilka vansinniga glasstrutar, jag har aldrig sett något liknande. Se bara på bilderna nedan!  Tryck på dem för att förstora dem!
Chefarn och CK fick i sig hela sina strutar medan tjejerna var tvungna att lämna delar av sina. Chefarn kan inte påstå att det var enkelt att få i sig de sista bitarna av glassen, se bara filmen HÄR!


          

Arsle 4e augusti!

                                                             Analys:

Igår spelades det åter Arsle på Falket IP, en plan som inte blivit rättvist behandlad denna sommar. Långhårig och full med humlor gjorde att spelet blev därefter. Slarviga inlägg, mediokra avslut och andra knepiga situationer bidrog till att matchen inte tillhör de mest underhållande denna säsong. Ett enda Arsle blev det på drygt 1,5 timmes spel.
En del godbitar bjöds det dock på. Newdiggah och Chefarn hade ett bra samarbete till en början, ett samarbete som dock knakade i fogarna rejält på slutet. Chefarn missade ett inlägg från Nygren och bollen gick över kortlinjen. Nygren ansåg att Chefarn borde ha dåligt samvete (=ställa sig i kassen), något som Chefarn inte alls höll med om. I början hade Baz god precision i sina inlägg och assisterade Nygren till de tre första målen.
Dirigenten hade en tung dag på arbetet och fick utgå efter en tuff närkamp med Stiffy. Den senare glidtacklade, prickade bollen först, men skickade sedan undan fötterna på Steinvall som stöp i det alldeles för långa gräset.
I slutändan blev det Nygren som blev Arsle och fick ta emot en praktträff avfyrad av Baz! Se träffen här!

                                                 Matchens AllStar-3a:

Målvakt:
Stiffy.
Motivering:  Kom sent till matchen och fick starta på 9 poäng. Var oerhört stabil i kassen och klarade sig undan Arsle med god marginal, trots startpoängen. Slutade på 11 poäng. Grymt!

I boxen: Nygren
Motivering: Gjorde matchens tre första mål i gott samarbete med Baz. Fortsatte att producera även när nivån på spelet sjönk. Hade också ett fint stim tillsammans med Chefarn en bit in i matchen.

Inlägg: Baz
Motivering: Assisterade Nygren till matchens tre första mål och slog sylvassa inlägg matchen igenom. Inte hans fel att de inte förvaltades oftare. Den enda som prickade Nygrens bak när han blev Arsle!


Vad tycker Du om analysen? Skriv din kommentar här nedan!

RSS 2.0