Baz lämnar stan!


Idag lämnar Baz Skellefteå. Han har varit hemma i drygt en månad och nu åker han tillbaka till Norge för att jobba igen. Hör hans tankar om sommaren i "Chefarns personliga hörna". Tryck på Play i rutan nedan!


Gårkvällen!Tisdagskvällen spenderades på olika ställen! Chefarn, Jonsson och Stiffy lirade minigolf! Chefarn visade sig vara starkast och vann på 58 slag, 7 före både Stiffy och Jonsson som delade andraplatsen.
Samtidigt satt Karinen, Valley, Esther, Baz, Emelie, Mandy och Nygren och åt på älvsrestaurangen. De två grupperna sammanstrålade sedan och åkte till Chefarns stuga för fyra omgångar Bluff. Mandy hade det ofantligt svårt och slutade; sist, sist, näst sist och sist! Men när hon åkt ut bildade hon, på eget initiativ, lag med Nygren och paret lyckades kamma hem två segrar tillsammans. Lika många segrar fixade Baz som spelade lurigt och smart!
Kvällens skummaste spel var när Karinen synade Nygrens påstådda 14 4:or på 28 tärningar. Det visade sig vara hela 18 (!) 4:or och Karinen tappade 4 tärningar på en och samma gång! Tungt...

Bilder från kvällen:


Älvscruisen!


Igår var Falket IK ute på älvscruise i vackra Skellefteälven! 8 stycken tappra individer trotsade de svallande vågorna och sjösatte sina stabila plastbåtar i plurret. Det blev ett par riktigt härliga timmar i solen och med en hel del "impande". Se filmklippet längst ned! Tyvärr var det inte Jocke Degermans dag så han blev kickad när sällskapet nått stan. Han höll inte måttet helt enkelt. Men han har lovat att träna i "dolmen-på-torget-fontänen" för att bli bättre på att "impa".
Det blev i sedvanlig ordning paus på kyrkholmen med fika och glass. Wonderbart! Det ryktas om repris på lördag, denna gång i sällskap med "brännan-tjejerna"! Se bilder från cruisen här nedan! Tryck på bilderna för att förstora dem!

Chefarn på bröllop i hufvudstaden!


I lördags närvarade Chefarn på sin förra arbetskamrat Kristers bröllop i Kristinakyrkan i Stockholm. Som man kan se på bilden var det ett fantastiskt vackert par som stegade fram till altaret för att avge löftena. Mari, en annan f.d. arbetskamrat, sjöng vackert en cover på Sonja Aldéns "För att du finns" för bröllopsparet. Fantastiskt!


Gänget från Förskolan Fyren som närvarade på bröllopet.

På kvällen var det sedan efterfest i Lumaparkens lokaler! Grymt partajj med bl a en DJ och ett stundtals fullproppat dansgolv. Riktigt kul! Chefarn tyckte det var fantastiskt härligt att återse sina gamla arbetskamrater igen! Se bilder från kvällen här nedan!Liten nostalgitripp från 2002!

Den här sidan hittade Chefarn idag när han rensade ur gamla grejer i stugan. Skoltidningen sedan Balder-tiden. Den är från år 2002 när Dirigenten gick i 1:an på gymnasiet. Ung och oförstörd?

Chefdag i Falket!Igår var det en chefdag i Falket! Alla dagar man spenderar i Falket är ju givetvis chef, men gårdagen var fantastisk! Utmärkt väder och bästa tänkbara sällskap (några fattades dock). Baz:s Emelie har nu kommit upp till Skellet och kommer att spendera ganska exakt en vecka i "världens mitt", till torsdag närmare bestämt. Hon passade på att smaka på några av alla de blåbär som fanns i skogen på väg upp till grillplatsen på Falkberget, vilket syns rätt tydligt på en av bilderna nedan! Grillning och socialisering uppe på Falkberget var melodin för kvällen och när denna aktivitet avslutades åkte några vidare till Hebarns stuga för ett dopp och lite Bluff. Galet bra dag! Har sommaren äntligen börjat på allvar? Vädermässigt alltså...


Bluff hos Hebarn!


Har Du aldrig spelat Bluff är det dags att prova NU! Igår spelades det ett par rundor av detta extremt underhållande lir i Hebarns stuga och glädjen var total! Så elakt man kan finta varandra alltså! 10 stycken satt runt bordet i jakt på slutseger.
Frida tog hem första segern och Jenny den andra. Chefarn, som gång på gång bromsade spelet, lyckades kamma hem tredje rundan, därefter Anna Anderzone innan Mandy drog längsta strået i sista omgången.Steinvall ny ärkemas!


Vi har en ny ärkemas! Johan Steinvall åkte idag på 6 raka Mas när han, Chefarn och Karinen lirade kort i Chefarns stuga. Han var extremt nära att slarva till sig en 7:e, men Chefarn gav honom två trumf i slutskedet och han klarade sig därför. Men alla tidigare 5:or är numera raderade ur rekordböckerna. Steinvall i ensamt majestät!

Brännbollen!


I söndags kväll var det brännbollsdags på Alhem. Tre rafflande matcher spelades innan laget innehållande Ögren, Jenny, Lundgren, Mats och Mandy tog hem segern med 2-1 i matcher. Onödig kuriosa är att deras lag tog 22 poäng samtliga gånger som innelag. Fantastiskt!
Laget med Chefarn, Tobbe Lindgren, Sofia, Frida, Julia och Stiffy fick känna förlustens bittra smak.
Senare fick de dock känna en annan smak då det var dags för grillning. I väntan på glöden spelades det ett par "Gris" och liksom tidigare samma dag i Boviken utdelades det en hel del smutspassningar åt alla håll och kanter.

Det genomfördes också två klunsturneringar där förhanstippade favoriten Olov Lundgren tog hem första titeln. I andra torskade han dock i semin mot storskrällen Amanda som i finalen var chanslös mot den andra skrällen Andreas Ögren. Ögren gjorde processen kort och vann snabbt i två raka händer! Se film från klunsmästerskapet här nedan!
Beach volley-fotboll!I söndags spelades det beach volley-fotboll i Boviken! Dynamiska duon med Chefarn och Lundgren fick stryk med 2-1 i set av lillebror Karlsson och Derblom på andra sidan nätet. Inledningsvis bjöds det på bra lir, men den fåtaliga publiken (1 st.) tillika fotografen fick se ett allt sämre spel ju längre matchen led.
Efter matchen blev det "Gris" i vattnet med en hel del smutsiga passningar. Chefarn i sedvanlig ordning mest fair av alla.


Härlig kväll i Bonnstan!


Bonnstan-festen hos Anna Andersson blev precis en sådan succé man hade hoppats på! Grym stämning och en härlig skara människor på picknickfiltar utanför bonnstadskammren i solskenet! Mat, dricka och underbart sällskap är en kombo som slår hårt! Mandy valde återigen att agera fotograf och Chefarn har begärt att få hennes bilder. När han fått dem lägger han ut dem här på sidan! Håll utkik...

När det var dags att lämna bonnstan splittrades skaran med några som stack till Station8, andra till Coffee Inn och ett par som rusade in på Trästocksfestivalen. Chefarn var på väg in på Station 8 när Andersson ringde och undrade om han fortfarande hade toalettnyckeln på sig. Mycket riktigt! Chefarn fick därför skjuts tillbaka av Frida och sedan blev det en kort visit på Trästocksfestivalen. Eftersom Chefarn hade sin tröja i Mandys bil fick han låna en kofta av Fridas bror som låg i baksätet i bilen. Han smälte in alldeles utmärkt bland estetarna på Trästocks! Eller vad säger ni...Valley tog hem pokern!


Valley blev den lyckliga vinnaren av Baz pokerturnering som hölls i lördags hemma hos just Baz. Ögren blev tidigt chip leader, men efter några riktigt olyckliga förluster i potter där andra gått all in åkte hans slutligen ut först.
Valley hade några härliga händer som verkligen gick hans väg, bl a när han slog ut Chefarn efter att den sistnämnde gått all in. Chefarn hade pocket 7:or, Valley satt på pocket-knektar. Chefarn fick ingen hjälp och lämnade turneringen på fjärde plats. Stiffy blev trea (fick tillbaka 100 kr, alla lade in 200 i början) och Baz tvåa. Han fick igen sina pengar för det.
Valley kammade hem turneringssegern och 900 spänn!

The breeze the breath på Trästocks!


Igår lirade Skellefteå-bandet The breeze the breath på NV-scenen på Trästocksfestivalen. Chefarn och Hebarn åkte dit för att kolla på det omtalade bandet. Chefarn träffade Jonas Fahlman, journalist och Chefarns gamla innebandytränare. Han berättade att snacket går om att TBTB kommer att bli nästa storband från Guldstaden.
Visst kan det vara så för TBTB kliver upp på scenen med en energi som saknar motstycke. Full fart från första början och ett ganska bra intränat scennummer. Killarna verkar att ha hämtat mycket inspiration från Panic! at the disco, inte minst i sin klädsel. TBTB gör ett riktigt bra uppträdande och t o m Chefarn, som normalt sett inte gillar "skrikmusik", åtnjöt konserten. Grym sångare som behärskar skriket alldeles utmärkt. Enda minuset är väl egentligen att spelningen var för kort och det får väl ses som ett bra betyg? Om två helger lirar The breeze the breath på PDOL. Rekommenderar alla som är där att gå och se dem!

Betyg: 4 Falket-älgar av 5 möjliga!

Matcherna i Falket IK Cup!

Här nedan kommer rapportering från samtliga matcher i Falket IK Cup. Rapporterna är baserade på matchanalyserna som skrevs till varje match i sekretariaten vid planerna. Utförligheten på rapporterna skiljer sig väldigt beroende på hur mycket de som suttit i seket skrivit och hur mycket info som Chefarn fått från lagen innan cupen. (Det som är skrivet inom situationstecken är vad som står i matchanalysen, det utanför är Chefarns egna kommentar).


Murbräckorna-Falket IK 3-1 (2-0)

"Murbräckorna visade närmast tysk effektivitet när man besegrade Falket IK med 3-1. Oscar Burström visade vägen med två mål i första, något som tog knäcken på Falket IK. David Andersson bäst i hemmalaget. Johan Steinvall dominerade i Falket IK."


Liksom matchanalysen säger var Murbräckorna hänsynslöst effektiva mot ett uselt och förvånansvärt blekt Falket IK. Dåligt positionsspel och en till synes dålig koncentration hos bortalaget gjorde att Murbräckorna tilläts dominera stora delar av matchen. Falket IK stack upp stundtals, men då inte duktige målvakten Marcus Nilsson-Björk var det trävirket som satte stopp för målskyttet. Rättvis seger för Murbräckorna!

1-0, 9:40,
Oskar Burström (u.a)
2-0, 13:00, Manne Henriksson
3-0, 31:10, Jona Lövheim
3-1, 39:00, Johan Steinvall

Matchens lirare: Murbräckorna: David Andersson Falket IK: Johan Steinvall

Kalmar FF-Andres Escobar Tribute Team 12-0

Kalmar FF visade ingen hänsyn då de fullkomligt körde över hyllningslaget AETT. Segern säkrades tidigt och hetast i hemmalaget var nummer 11 Oskar Karlsson som noterades för hela 4 mål. Det på förhand upphaussade laget från Medle infriade alla förväntningar i denna match och såg väldigt starka ut. (Matchrapport med målskyttar ofullständig, uteblir därför)
Varningar: Kalmar FF: Olov Lundgren
Matchens lirare: Kalmar FF: Oskar Kalrsson AETT: Miklas Lundmark

MB Hooden-Ukraina 3-0 (2-0)

"Ukraina stod emot på ett enastående sätt, men MB Hooden var strået vassare."

MB Hooden var den stora favoriten på förhand, men startade turneringen knackigt. En stabil 3-0-seger innebar dock att man gick upp i ledning direkt i tabellen. Två assists av MB Hoodens lagkapten Christoffer Larsson bidrog till att han fick priset som matchens lirare.

1-0, 10:00, Erik Ögren (Christoffer Larsson)
2-0, 12:30, Andreas Rönnblom (Christoffer Larsson)
3-0, 37:10, Peter Johansson (David Nyström)

Fotklanen-Hedmans Drängar 1-3 (1-2)

"Drängarna visar bra teknik och skapar farliga chanser. Fotklanen försvarar sig bra och visar en härlig kämpa-anda."

Fotklanen började grymt optimistiskt och hade en del riktigt vassa spelvändningar som hade kunnat resultera i mål om siktet varit bättre inställt. Ett självmål förde klanen till ledning redan i matchens andra minut och HD såg skakade ut. Strax innan halvtid tog dock Drängarna ledningen för första gången och i halvlekens sista sekund gjorde man också 3-1. I andra halvlek kontrollerade HD händelserna fullständigt, men inga fler mål gjordes.

1-0, 1:26, 1-1, 12:43, 1-2, 19:10, 1-3, 39:59

Falket IK-Kalmar FF 4-3 (2-1) e.str.

"Falket IK äger matchen inledningsvis och leder också rättvist i paus. Kalmar flyttar upp spelet i andra och leder matchen till 40:e minuten då Falket IK trycker in kvitteringen. Falket Ik vinner straffarna."

Det här var matchen som på förhand spåddes bli den tuffaste för Falket IK. Mycket riktigt blev den tuff, men inledningsvis hade arrangörsklubben en hel del boll på Medle-lagets planhalva och vaskade också fram en hel del målchanser. Ledning 2-1 i paus. I andra spelade Kalmar ut hemmalaget och med en minut kvar ledde de med 3-2. Men i matchens sista sekund frälste Johan Steinvall Falket IK med sin kvittering och lyckan visste inga gränser! I den efterföljande straffläggningen blev han dubbel hjälte när han satte sin straff. Nils Renström fick också en hjälteroll när han tog Kalmar FF:s straff. Extrapoängen till Falket IK som gjorde en "Turkiet".

1-0, 2:30, Simon Dahlqvist (Jens Sundbom)
1-1, 9:40,
Erik Säterborg (Daniel Lind)
2-1, 16:25,
Andreas Ögren (Mattias Hedström)
2-2, 25:28,
Erik Säterborg (Oskar Karlsson)
2-3, 28:34,
Oskar Karlsson (Mats Derblom)
3-3, 40:00,
Johan Steinvall (u.a.)

4-3, Falket IK (straffläggning),
Johan Steinvall
Straffmiss, Kalmar FF,
Tobias Lindgren

Matchens lirare: Falket IK
Stefan Hedberg Kalmar FF: Erik Säterborg

Andres Escobar Tribute Team-Murbräckorna 2-6 (1-2)

"Böljande spel. Förhållandevis lik matchen mellan Sverige-Rumänien i VM -94, med Liza Lundqvist som en hårdlöpande Klas Ingesson."

Murbräckorna hade kommandot i matchen och kontrollerade den väl även om A.E.T.T. inte var ofarliga. I halvtid stod det 2-1 till gästerna och i andra lade de in överväxeln och rusade ifrån till 1-5 innan matchens kanon gjorde sig hörd. Frida Lundström dundrade in ett distansskott vilket var så vackert att det fick lagkamraten Anna Forssell att brista ut i gråt! Fantastiskt! Målet såg dock inte ut att ge hemmalaget den energi de behövde och slutsiffrorna skrevs till 2-6.

0-1, 7:02, Oskar Burström (Mattias Johansson)
0-2, 12:20, Oskar Burström (Mattias Johansson)
1-2, 13:07, Emelia Nilsson (Petter Sandström)
1-3, 25:07, Fredrik Bergkvist (David Andersson)
1-4, 27:26, Fredrik Bergkvist (Gustav Kejving)
1-5, 29:29, Oskar Burström (Mattias Johansson)
2-5, 30:28, Frida Lundström (u.a.)
2-6, 34:57, Oskar Burström (Jona Lövheim)

Matchens lirare: AETT: Frida Lundström Murbr: Oskar Burström

Ukraina-Fotklanen 5-4 (1-2)

"Matchen började i ett böljande spel mellan ett kreativt Ukraina och ett "Drillo"-inspirerat Fotklanen. Ukraina tog ledningen med 1-0 efter 2 minuter. Fotklanen fortsatte slå tråkiga långbollar, lyckades göra två snabba kassar och gick till halvtidsvila med en betryggande 1-2-ledning. I andra halvlek lade Fotklanen "Drillo"-fotbollen åt sidan och försökte spela fint. Det utnyttjade Ukraina som gjorde 4 mål och vann matchen på det."

Det här måste vara cupens prestation. En mirakulös vändning från 1-4 till seger 5-4 där sista målet prickades in med bara två sekunder kvar av matchen!

1-0, 2:00, 1-1, 15:59, 1-2, 18:41, 1-3, 21:11, 1-4, 29:46, 2-4, 31:08, 3-4, 31:40, 4-4, 35:15, 5-4, 39:58

Hedmans Drängar-MB Hooden 1-5 (0-3)

"Första halvlek var som en kall dag på "plattan" (i Stockholm). Andra halvlek kan man inte sätta ord på. Den var obeskrivlig!"

Otydligare matchanalys får man leta efter, men tydligt är att MB Hooden hade matchen helt i sin ägo. Halvtidsresultatet 0-3 skvallrar om en smärre utklassning och i andra utökade Morö Backarna sin ledning till hela 5-1. Lars Wallberg i Hedmans Drängar pangade dock in snyggaste målet på en helvolley från distans. Peter "PJ" Johansson i MB Hooden noterades för ett hat-trick.

0-1, 8:32, 0-2, 13:25, 0-3, 17:00, 0-4, 34:00, 0-5, 37:00, 1-5, 38:00

Falket IK-Andres Escobar Tribute Team 7-1 (5-0)

"Första halvlek var en tsunami av spelglädje och mål. Andra var lite tråkigare, men den dög."

Falket IK kom till match med en stärkande straffseger i bagaget och fortfarande en liten chans till avancemang. Om Kalmar förlorade sin sista match skulle värdlaget gå vidare på deras bekostnad. Falket IK styrde och ställde med AETT och skaffade sig också en stor ledning i halvtid. I andra var dock FIK märkvärdigt ineffektiva och AETT reducerade rättvist. AETTs nyinsatte målvakt Karin Lindblad gjorde en vansinnigt bra match i bortalagets kasse och såg till att hålla nere siffrorna på slutet. 7-1 slutade matchen och Falket-spelarna sprang spänt över till andra planen för att se om man fått någon hjälp av Murbräckorna.

1-0, 1:16, Simon Dahlqvist (Stefan Hedberg)
2-0, 5:20, Stefan Hedberg (Johan Karinen)
3-0, 11:54, Stefan Hedberg (Robin Lindblom)
4-0, 14:00, Andreas Ögren (Jens Sundbom)
5-0, 15:20, Johan "Grodan" Steinvall (Stefan Hedberg)
5-1, 33:43, John Lindblad (u.a.)
6-1, 36:41, Robin Lindblom (Andreas Ögren)
7-1, 37:32, Johan Karinen (Stefan Hedberg)
Matchens lirare: Falket IK: Stefan Hedberg AETT: Karin Lindblad

Kalmar FF-Murbräckorna 1-3 (1-2)

Kalmar FF fick precis den start man önskat sig och tog tidigt ledningen med 1-0. Därefter trodde de nog att saken var klar varpå ingen riktigt tog det ansvar som krävdes för att vinna mot de samspelta Murbräckorna. Bortalaget tog över alltmer, hängde in två baljor och när de sedan gjorde 3-1 i andra halvlek var det ridå ner för ett av cupens stora favoritlag. KFF utslagna! Murbräckorna vidare till semifinal tillsammans med Falket IK!

1-0, 3:10, Gustav Karlsson (Mats Derblom)
1-1, 7:10, Fredrik Bergkvist (Jona Lövheim)
1-2, 19:52, Jona Lövheim (Marcus Nilsson-Björk)
1-3, 26:31, Mattias Johansson (u.a.)
Matchens lirare: KFF: Erik Säterborg Murbr: Jona Lövheim

Fotklanen-MB Hooden 6-10 (3-6)

Fotklanen spelade en rasande offensiv fotboll och lyckades med konststycket att näta sex gånger på självaste MB Hooden. Dessvärre blottade man sig bakåt i o m offensiven vilket ledde till ett tvåsiffrigt nederlag. MB Hooden planenligt vidare till semifinal och Fotklanen utslagna. Fotklanen ska dock ha en stor eloge för sitt stundtals smått fantastiska spel, inte minst i premiärmatchen mot Hedmans Drängar där man faktiskt skakade sina motståndare rejält. Det snackas nu om en match mellan Fotklanen och Falket IK senare i sommar. Vilken stormatch!

0-1, 2:20,
Christoffer Larsson
0-2, 3:30, Andreas Rönnblom (David Nyström)
1-2, 7:00, ? (Uppgifter om spelarnumrena saknas)
1-3, 8:30, Peter Johansson (Andreas Rönnblom)
2-3, 11:10, ?
3-3, 14:00, ?
3-4, 17:00, Christoffer Larsson (Andreas Rönnblom)
3-5, 18:00, Daniel Larsson (Tobias Lundström)
3-6, 19:59, Peter Johansson (Tobias Lundström)
3-7, 25:00, David Nyström (Christoffer Larsson)
4-7, 28:00, ?
4-8, 28:40, Andreas Rönnblom (Peter Johansson)
5-8, 30:00, ?
5-9, 31:00, Tobias Lundström (Christoffer Larsson)
6-9, 37:00, ?
6-10, 39:50, Peter Johansson (Christoffer Larsson)

Ukraina-Hedmans Drängar 0-5 (0-3)

"En snygg match med två snygga lag. Många snygga mål och snyggt spel. Domarinsats under medel."

Ukraina som tog en fin skalp mot Fotklanen senast fick det betydligt tyngre i matchen mot
Hedmans Drängar. I den direkt avgörande matchen om andra slutspelsplatsen bakom MB Hooden var det ett lag på banan och segern var i slutändan odiskutabel. Hedmans Drängar vidare till slutspel tillsammans med MB Hooden! Ukraina bör dock ta med sig sin vansinniga vändning i andra matchen som förde tankarna tillbaka till Turkiets prestationer i senaste fotbolls-EM.

0-1, 1:53,
Lars Lindqvist (Mikael Hedman)
0-2, 8:02, Anton Fahlgren (Lars Lindqvist)
0-3, 11:19, Mikael Hedman (Lars Lindqvist)
0-4, 27:49, Pär Lindgren (Mikael Hedman)
0-5, 32:30, Gunnar Lundmark (u.a.)


SLUTSPEL
SEMIFINAL 1
Murbräckorna-Hedmans Drängar 2-3 (1-2) e.str.

Den täta första semifinalen, där Hedmans Drängar hade det mesta, fick avgöras på straffar sedan Murbräckorna kvitterat HD:s ledning i slutminuterna. Hedmans Drängar kontrollerade nerverna bäst och laget satte samtliga straffar. Murbräckornas Manne Henriksson blev otursgubbe när hans straff tog i trävirket och ut. Hedmans Drängar till final! Tommy Larsson var strålande i denna match och förutom en straffräddning assisterade han också "Lalle" till 1-0-målet med ett utkast.

Murbräckorna kom till cupen som en outsider och var otroligt bra i gruppspelet. Gick till semifinal utan poängförlust och lyckades där spela oavgjort mot storlaget Hedmans Drängar. Att sedan åka på en svidande förlust i straffläggningen är inget att skämmas för!

1-0, Jona Lövheim (Oscar Lindfors)
1-1, Lars Lindqvist (Tommy Larsson)
1-2, Nils Sundqvist (Anton Fahlgren)
2-2, Oscar Lindfors (Oskar Burström)

Straffarna:
2-3,
HD, Mikael Hedman
3-3,
Jona Lövheim
3-4,
Lars Lindqvist
MISS,
Manne Henriksson
3-5,
Lars Wallberg
4-5,
Mattias Johansson
4-6,
Nils Sundqvist
5-6,
Oscar Lindfors
5-7,
Pär Lindgren

SEMIFINAL 2
MB Hooden-Falket IK 5-3 (3-1)

MB Hooden gjorde ingen besviken i gruppspelet och visade också i semin vilket storlag man är. Falket IK tog visserligen ledningen tidigt, men sedan var det MB Hooden som bestämde på planen. Gästerna försvarade sig heroiskt, men MB Hoodens fantasifulla offensiv visade sig bli för svår. 4-3 stod det länge på den obefintliga resultattavlan och Falket IK började lyfta långbollar på sina target-spelare i ett desperat försök till kvittering. I näst sista minuten lyckades MB Hooden utnyttja motståndarnas tokoffensiv och satte enkelt 5-3 bakom en strålande Frey i Falket-målet. MB Hooden till final!

Falket IK förlorade första gruppspelsmatchen mot suveräna Murbräckorna och såg i det läget ut att missa slutspelet i sin egna turnering. Efter att ha gått segrande ut ur straffrysaren med Kalmar och efter att ha fått god hjälp av Murbräckorna lyckades FIK knipa andraplatsen i tabellen. FIK är grymt nöjda med att ha gått till semifinal och där skakade de också jättarna i MB Hooden långt in i andra halvlek.

0-1, Robin Lindblom (Simon Dahlqvist)
1-1, Andreas Rönnblom (Christoffer Larsson)
2-1, Peter Johansson (Johan Bergmark)
3-1, David Nyström (Marcus Bitén)
3-2, Mattias Hedström (Stefan Hedberg)
3-3, Jens Sundbom (Mattias Hedström)
4-3, Peter Johansson (Daniel Larsson)
5-3, David Nyström (Erik Ögren)

FINAL
Hedmans Drängar-MB Hooden 0-2 (0-2)

Båda lagen kom slitna till finalen, mycket pga det späckade spelschemat. HD säkrade segern i semifinalen först efter straffar och bör ha bränt en hel del krut i o m det. MB Hooden pressades också hårt av Falket IK och fick slita för sin finalplats.
I en väldigt tempofattig final var det åter MB Hoodens effektivitet som fällde avgörandet. Redan i halvtid stod det 2-0 och Hedmans Drängar såg inte ut att ha något kvar att sätta emot sina övermän. På slutet gjorde man dock ett ärligt försök då man bytte ut målvakten Tommy Larsson mot en extra utespelare i jakten på en reducering. Det lyckades dock inte och Marcus Bitén i MB Hoodens mål fick hålla sin andra nolla i turneringen. Favoriterna från Morö Backe stod upp för favorittrycket och tog hem premiären av Falket IK Cup! MB Hooden mästare!

0-1, 1:04,
Andreas Rönnblom (David Nyström)
0-2, 17:32,
David Nyström (Peter Johansson)
Falket IK Cup i media!

Idag publicerades Chefarns artikel om Falket IK Cup i Norra Västerbotten och så här såg den ut:Klubben skickade också in en Dagens applåd, den såg ut så här (AETTs inringad längre ned):Gocart!

Igår stod det gocart på kvällsschemat och 7 unga, modiga män åkte till Ursviken för att prova de marknära bilarna!
Deltagare: Karinen, Chefarn, Hedman, Hedlund, Wallberg, Jocke D och Trash.

Första loppet:

De 7 deltagarna rullade ut från depån och ställde upp sig två och två med en ensam förare i fjärde led. Hedlund i första led vinkade igång loppet på långa rakan och bilarna brummade igång. Efter första dubbelkurvan hade Chefarn gått upp i ledning från sin position i tredje led och kände sig full av självförtroende. Killen blev övermodig och gick in i "hårnålskurvan" med full fart, sladdade och hamnade med nosen MOT körriktningen. Chefarn hade sedan bara att släppa förbi alla innan han fortsatte loppet igen.
I täten blev det tuff fight om placeringarna där Jocke Degerman och Karinen hade otaliga duster med varandra. Detta resulterade i att de bromsade ner varandra och Wallberg smög upp och gick i mål först av ekipagen.
Efter loppet kollade förarna sina bästa varvtider. Chefarns bästa tid var 48.93 sekunder. Karinen hade 48.92!!

Andra loppet:
I andra loppet valde förarna positioner igen. Chefarn fick åter sin favoritposition och gjorde en repris på föregående lopp. Från tredje led avancerade han till första plats efter två kurvor. När han kikade över axeln hade han Hedlund tätt i hasorna och det utvecklade sig till ett rysarlopp i täten. De två körde om varandra ett antal gånger och på näst sista varvet gjorde Hedlund en monsteromkörning efter långrakan och kunde glida ifrån Chefarn till seger. Karinen knep åter bronsplatsen.
Hedlund grejade kvällens bästa varvtid i lopp två: 47.75. Grymt!Favoritseger i Falket IK Cup!

Igår spelades första upplagan av Falket IK Cup. Arrangörerna Falket IK kunde inte ha haft mer tur med vädret som var strålande utan ett enda moln på himlen! Det visade sig också tydligt i o m allt folk som sökte sig till de två matcharenorna. Stundtals var det trångt vid Björkvalla och allra störst måljubel bröt ut när Andres Escobar Tribute Team satte bollen i nät. Supporterskaran till hyllningslaget var lika entusiastisk som enorm!
-Hela arrangemanget klaffade utan minsta problem, kommenterar cupgeneralen Daniel Eriksson som är riktigt nöjd med dagen!
-Alla såg ut att ha riktigt trevligt och en mysig cupstämning infann sig i Myckle!

Grupp 1 blev precis så spännande som alla förutspått. "Dödens Grupp" avgjordes inte förrän i sista omgången och Falket IK lyckades mirakulöst kriga sig till slutspel, bl a efter en straffrysare mot Kalmar FF i andra omgången! I sista besegrade Murbräckorna laget från Medle med 3-1 och skickade därmed "grabbarna från väst" ur turneringen. Samtidigt hade Falket IK besegrat AETT på andra planen med 7-1.
I Grupp 2 var det de två förhandstippade lagen som tog sig vidare. Favoriten MB Hooden gjorde processen kort med samtliga lag och gick obesegrat vidare till semifinal. Med sig fick de Hedmans Drängar.

Semifinal 1 mellan MB Hooden och Falket IK blev högdramatisk och målmässigt jämn. Falket IK tog tidigt ledningen och såg ut att kunna rubba titanerna från Morö Backe. Men Krille Larssons mannar hade en växel till att lägga in. Med bara minuter kvar stod det 4-3 till MB Hooden. Falket IK satsade på långbollar, men lyckades inte få in bollen. Istället gjorde MB Hooden 5-3 i matchens slutskede.
Den andra semifinalen mellan Murbräckorna och Hedmans Drängar slutade oavgjort och fick avgöras på straffar. Hedmans Drängar satte samtliga straffar samtidigt som målvakten Tommy Larsson räddade en, vilket tog laget till final.

I finalen var det MB Hooden som höll i taktpinnen och dirigerade framgångsrikt den långsamma balladen. 2-0 slutade matchen och förhandsfavoriterna klarade av att prestera under press. En överlycklig lagkapten, Christoffer Larsson, kunde lyfta Lasse Eriksson Trophy i skyn innan deltagarna fick åka hem och göra sig klara för den efterföljande banketten i Myckle byastuga. Banketten blev också den väldigt lyckad och 23:30 åkte de slitna hjältarna vidare till Station 8 för att avfira cupen med allmänheten.

På banketten delades det ut olika priser.
Assistkung blev Christoffer Larsson, MB Hooden.
Skyttekung: Peter "PJ" Johansson, MB Hooden.
Cupens MVP: Tommy Larsson, Hedmans Drängar.
Cupens prestation: Frida Lundström. "Gjorde ett fantastiskt mål som bokstavligt talat frambringade tårar hos en av sina medspelare."


Mer utförlig info om matcherna och arrangemanget kommer på måndag, senast tisdag! Då kommer också bilder från dagen! Här nedan följer resultaten!

Resultat:

Grupp 1:
Murbräckorna-Falket IK 3-1
Kalmar FF-Andres Escobar Tribute Team 12-0
Falket IK-Kalmar FF 4-3 e.str.
Andres Escobar Tribute Team-Murbräckorna 2-6
Kalmar FF-Murbräckorna 1-3
Falket IK-Andres Escobar Tribute Team 7-1

Tabell:

Murbräckorna...3...3...0...0...12-4...9
Falket IK...........3...1...1...1...12-7...5
--------------------------------------
Kalmar FF.........3...1...1...1...16-7...4
AETT.................3...0...0...3...3-25...0

Grupp 2:

MB Hooden-Ukraina 3-0
Fotklanen-Hedmans Drängar 1-3
Ukraina-Fotklanen 5-4
Hedmans Drängar-MB Hooden 1-5
Fotklanen-MB Hooden 6-10
Ukraina-Hedmans Drängar 0-5

MB Hooden...............3...3...0...0...18-7...9
Hedmans Drängar ...3...2...0...1...9-6....6
--------------------------------------------
Ukraina....................3...1...0...2...5-12...3
Fotklanen................3...0...0...3..11-18...0

Semifinaler:

Murbräckorna-Hedmans Drängar 2-3 e.str.
MB Hooden-Falket IK 5-3

Final:
Hedmans Drängar-MB Hooden 0-2Tryck på bilderna för att förstora dem!Bra Arslematch!

Igår kväll spelades det Arsle på IP och det bjöds på bra spel överlag. Kanske allra mest när Chefarn stod i kassen. Då plockade de övriga fram go'spelet och med Ögren som hänförare lyckades de effektivt sätta dit Chefarn till kvällens första Arsle. Denne klarade sig dock utan någon träff och spelet gick vidare.
Chefarn hade ingen lyckad kväll. Han kom till många avslut, men skärpan och palceringen på dessa var under all kritik. På matchens sista inlägg fick han dock hänga in en lös nick bakom Karinen som blev kvällens andra och sista Arsle. Han blev träffad en gång...av Chefarn!

MVP: Ögren, tätt följt av Karinen. Chefarn har absolut varit bättre och Baz, som hittills inte gjort en dålig match i år, kom inte heller riktigt upp i sin normala standard...Golf!


Idag åkte Chefarn och Baz ut till Rönnbäcken för att kolla statusen på "Norrlands finaste golfbana" (eller åtminstone dess ranch). Det var något blåsigt väder vilket måste ha varit orsaken till Chefarns alla slice:ar (?), men en hel del fina slag visades upp också. Efter att båda herrarna slagit två hinkar var blev det skills competition på putt- och chipbanan.

Baz visade sig vara den starkare och vann relativt enkelt med 3-1 i matcher. Chiprundan var han ohotad i, men i de tre efterföljande puttduellerna utmanade Chefarn honom desto hårdare. Chefarn kvitterade till 1-1, men sedan hade Baz siktat in sig och tog två raka segrar.Falket IKs officiella matchställ!


Baz poserar vant framför kameran!

Vansinnigt bra dag i Falket!Idag har det varit en galet bra i Falket! Ruskigt glassigt på dagen med bad, mat, fika och ett fantastiskt bra väder! Premiärdopp utanför Chefarns stuga en av höjdpunkterna!
På kvällen var det planerat grillning, men när grabbarna inte förmådde att få igång någon eld blev det att ta det lugnt och lira Pro Evolution Soccer 6 i Chefarns stuga!
Många avslutade kvällen tidigt pga jobb efterföljande dag, men Chefarn, Nygren och Stiffy drog igång ett VM med Argentina! Efter en inledande förlust (0-2) mot Sverige i första gruppspelsmatchen blev det idel segrar med bl a 5-1 mot Kroatien att stoltsera med. I finalen blev det seger mot Frankrike med 1-0 efter förlängning där Stiffy forcerade in vinstmålet i slutminuterna av första förlängningshalvan! Glädjen visste inga gränser!!

En dag som går till historien...

RSS 2.0