AIK rasade som ett korthus!

Falket IK:s Daniel Eriksson och Lars Wallberg surar på västra stå. Foto: Norran

Skellefteå AIK mötte ikväll Timrå hemma i Skellefteå Kraft Arena och tidigt i tredje perioden gick hemmalaget upp i ledning med 3-1. Men matchen fick inte det slut Skellefteåpubliken hade önskat sig.
AIK hade en osannolik tur med sina mål i första perioden där pucken bara ville in. 1-0 kom till efter en lyckosam sargstuds där Backlund inte hann med i sin sidledsförflyttning. Brad Moran vaksamt med när han vispade in ledningsmålet.
2-0 kom till efter att McDonell prickat kryssribban och returen gått rakt på bladet på Jyri Marttinens klubba. Marttinen gjorde inget misstag och placerade in 2-0 bakom en olycklig Backlund i Timrå-kassen.
Den andra perioden var riktigt trög och händelsefattig. Timrå tilläts reducera med mindre än minuten kvar efter en rejäl "indianare" av Söderberg på egen blå. Bengt-Åke Gustavsson kunde snabbt stryka ett namn från kommande landslagstrupp.
I sista perioden tickade Koskenkorva in i anfallszon och lade in 3-1 från dålig vinkel. I det läget kändes de 3 poängen kassaskåpssäkra och i AIK:s power play som följde strax efter 3-1-målet låg hemmalaget på som tusan för ytterligare ett mål. Då skrinnade Timrås Fredrik "Hyndan" Hynning upp helt ostört och vrickade in 3-2 i Hadelövs vänstra kryss. AIK:s backar agerade extremt passivt!
Med drygt fyra minuter kvar var det sedan AIK:s tur att bli lurade av sargen bakom mål. Timrås Mika Pyörälä dundrade iväg ett slagskott från blå som studsade bakom AIK:s mål och på andra stolpen stod Petr Tenkrat och stötte in kvitteringen, 3-3.
Matchen gick till sudden och den blev inte långvarig. Redan efter 58 sekunder såg samme Tenkrat till att Timrå fick med sig två poäng från Skellefteå och hemmapubliken var rasande!
-Sälj Hadelöv! ropade någon. Hadelöv gjorde återigen en bra match och ska inte lastas för förlusten.

Däremot har man blivit så kräsen nu när AIK gör så bra ifrån sig att man nästan räknar med tre poäng hemma när det "bara" är Timrå på andra sidan...