Lyckad tacokväll!På söndagkvällen bjöds det på tacos hemma hos Carro och Ögren. Två andra världsstjärnor i Falket IK:s A-lag, Stiffy och Nygren, fungerade som dragplåster, något som hjälpte till att locka dit ytterligare två gäster, Jonsson och Ida Nilsson. Självklart närvarade också paret som stod för lokal och matlagning.
På menyn stod tacos med allt vad det innebär och en smaskig marrängsvisch till efterrätt. Efter huvudrätten lämnade Hebarn de övriga för att fortsätta kvällen på annat håll (Dejtarn, reds. anm.). De fem tappra som stannade kvar fick sig varsin ordentlig portion med marrängsvisch. MUMMA!
Efter det tackade Jonsson för sig, han skulle upp tidigt på måndagen för att bege sig till härliga Skellefteå på praktik. De fyra återstående drog då igång Ben Stillers senaste film, Tropic Thunder. Humorn är lika sjuk som vanligt och sällskapet var nöjda med vad de hade fått skåda. När filmen var slut avrundades kvällen och de resterande drog sig hemåt!

Text och foto: Ögren.

Nygren mästare!I helgen deltog Falket IKs Nils Nygren i UMPE-cupen i fotboll som spelades i IKSU-hallen.

7 lag kom till start och alla lagen mötte varandra i gruppspelet. Nygrens lag FC Tacobuffé kom tvåa i tabellen sedan de vunnit tre matcher, spelat två oavgjorda och förlorat en.

I semifinalen fick FC Tacobuffé möta några av Chefarns lagkamrater i Korpenlaget Purple Cobras som ställde upp med ett lag i fotbollscupen. Där blev det seger, bl a sedan Nygren gjort 1-0 med fem minuter kvar att spela. Slutresultat: 2-0.

I finalen väntade "Vi bytte Ola mot en tjej" och matchen blev en riktig nagelbitare. Matchen var länge mållös och såg ut att gå mot straffar när FC Tacobuffés Inga Näslund klev fram och skickade in finalens enda mål med knappt fyra minuter kvar.
-Efter målet höll vi i bollen och fullbordade vår taktiska triumf, säger Nils Nygren som är riktigt nöjd med lagets prestation.
-Vi spelade faktiskt skitbra försvarsspel. Det var därför vi vann. Lagarbetet fungerade utmärkt!
Han berömmer också lagets enda tjej Inga och sparar inte på superlativen.
-Inga ska ha cred! Hon spelade non-stop hela turneringen och gjorde det sjukt bra! Kändes helt rätt att hon fick avgöra finalen!

Priset, förutom bucklan, blev en gratis tacobuffé för hela laget (därav namnet).

Falket IK gratulerar Nygren till cupsegern och kan glatt konstatera att föreningen, utan tvivel, fostrat fantastiska idrottsmän - och kvinna.

Julbak hos Erikssons!


Det årliga julbaket hos familjen Eriksson har satt igång. Chefarn var i helgen hemma och passade på att knåda ihop ett par lussebullar. Gissa vilken bulle som Chefarn gjort på plåten här nedan?


En lycklig (Hed)man!

Hedman tofflar med flickvännen i telefonen. "Har aldrig känt så här för någon förut" säger han.

Mikael "Fuckface" Hedman befinner sig sedan två veckor tillbaka i Skellefteå och blir kvar i hemstaden ända fram till januari 2009. Han ägnar sig åt praktik på Snickericentralen på Hedensbyn där han arbetar på marknadsavdelningen med att tillverka reklam tillsammans med systern Sara. Han är riktigt nöjd med praktiken så långt.
-Jag trivs jättebra och har lärt mig en massa saker! säger Hedman. Det är kul att se att man lärt sig så mycket under utbildningen också, fortsätter han och berättar att han var lite orolig innan han skulle ut på praktik i o m att han inte visste hur mycket han egentligen kunde.
Till vardags pluggar Hedman till medeidesigner i Karlskoga och han blir klar med utbildningen nu till sommaren.
-Känns bra, men lite knepigt i o m att det är lågkonjunktur. Det kan bli att läsa ett år till för att få bättre kompetens, säger han.
Högskolan i Karlskoga är en filial till Örebro universitet och antalet studenter i staden är ytterst fattigt.
-Jag skulle vilja prova på ett studentliv likt det i Umeå, säger Hedman. Det finns inte alls många ungdomar här. Om jag förfestar med fem polare och vi går ut på krogen, är det bara vi sex grabbar som är ute. Det blir liksom att vi betalar pengar för att umgås på ett annat ställe bara. Inte så kul...
Men Hedman är inte den som klagar på tillvaron. Han har sedan ett bra tag tillbaka haft stadigt sällskap i flickvännen Sandra som bor och pluggar i Norrköping.
-Har aldrig känt så här för någon förut. Det känns så himla bra! säger Hedman och det glimmar ur ögonen på honom.
-Jobbigt dock att vi bor så långt ifrån varandra, men till våren eller sommaren flyttar vi nog ihop, fortsätter han.
Sandra kommer att komma upp till Skellefteå i slutet av december för att fira julen och nyåret tillsammans med Hedman.
-Jag längtar! säger Hedman.

"Gör något vuxna människor inte ägnar sig åt..."

Idag hade vi den geniale frilansjournalisten Tomas Polvall på besök på Strömbäck. En fantastiskt inspirerande föreläsare som verkar vara vansinnigt inspirerad trots många år i branschen. Grymt bra dag och alla, eller åtminstone de allra flesta, klasskamraterna håller med mig vet jag.
Vi gjorde bl a tre skrivövningar och en av dem gick ut på att man snabbt som attan fick välja en plats på jorden (Gissa vilken plats jag valde...? Rätt!) Sedan skulle vi välja ett djur, jag valde älg. Övningen gick ut på att vi på sju minuter skulle beskriva vad djuret gjorde, tyckte och upplevde på den platsen den befann sig på. Vi fick direktiv att koppla bort hjärnan totalt och skriva utav  bara helvete, utan någon som helst korrekturläsning.

Så här blev min:

Falkträsket-älg

Jag är en älg i trakterna av den vackraste platsen på jorden; Falkträsket. En sjö i Skellefteå vars omringande natur kan liknas vid ett orört naturreservat.
Jag strosar omkring i skogen och bara njuter av det underbara vädret och den vackra naturen. Jag stannar till när jag hör och ser några fullvuxna män göra något, och bete sig på ett sätt, vuxna människor inte ägnar sig åt. De spelar en form av fotboll och ibland skjuter de bollen i baken på varandra. De ser ut att ha fantastiskt kul tillsammans...och det hörs också.

När de spelat färdigt springer allihopa ut på den långa bryggan vid vattnet och hoppar i sjön. Alla utom en som uppenbarligen är rädd för fiskar. Han heter HEDMAN. Men även HEDMAN hoppar i efter en stund.
Sällskapet går sedan in i en stugadär den uppsluppna stämningen håller i sig. Jag kikar in genom ett fönster och ser männen och en kvinna prata högljutt. Kvinnan pratar mest och snabbast. Någon går in i en prydnadsgrej som hänger i taket och de andra skriker åt honom.
De ser på en TV och håller i något i händerna. Ibland jublar de samstämmigt, ibland säger de åt kvinnan att hålla sin kant. På TV:n händer ungefär det som hände utomhus strax innan de gick in i stugan.

Valvaka!Inatt avgörs det vem som blir ny president i USA! Chefarn ska sitta uppe på valvaka tillsammans med några korridorsgrannar och nervöst hålla tummarna för demokraternas Barack Obama!

Kommer det att bli den äldsta någonsin (McCain) att tillträda som president eller den första svarta (Obama)? Vem tror ni det blir?

Intensiv Halloween-helg!Den gångna helgen hände det mycket i Umeå! Stiffy och Jonsson var på lördagen på Halloweenfest och gjorde ett sjukt bra jobb med sina utklädnader som ni kan se på bilden ovan! Fotona på de två hjältarna började cirkulera på facebook tidigt söndag förmiddag och har sedan dess spridit sig som löpeld över nätet.

Chefarn gick in med inställningen att ha ett lugnt veckoslut, utan vare sig fest eller utång. Det sprack redan på fredagen. En enorm taggning hos korridorskamraterna förvandlade den lugna fredagskvällen till spontankorridorsfest och förstörde Chefarns planer. Det blev istället en utklädnadsfest med pirattema. Chefarn och korridorskamraterna gick sedan vidare till en annan förfest, men när det var dags för utgång tackade Chefarn för sig! Kanonkväll!

På lördagen lagades det först tacos hos Ögren och Carro på Geografigränd innan det var dags för bio och Bond - Quantum of solace. Änne än gång gjorde Daniel Craig bra ifrån sig som Bond, även om filmen inte kom upp i samma höga standard som Casino Royal.
Efter bion blev det sällskapsspel, Svea rike, hos Ögren där Nygren i sista omgången lyckades passera både Ögren och Valley och vinna partiet. Chefarn öppnade spelet riktigt bra och ledde efter ca 5 spelvarv. Sedan rasade allt och Chefarn slutade på 1 anseendepoäng med 0 förläningar, 0 handelsmän och 6 kronor på handen.

Is på Falkträsket!

Foto: Anne Eriksson        

Kylan har nått Skellefteå och nu har isen börjat lägga sig på Falkträskets yta! De första få snökornen föll på torsdagskvällen.


RSS 2.0