Bio och mat!


Ikväll var Chefarn, Newdiggah, Valley och Esther på bio. Andra filmen om tempelriddaren Arn spelades upp på vita duken och vilken film det var! Chefarn, som läst bockerna (i alla fall 2,5 av 4 totalt) tyckte om den.
-Riktigt bra! Gillar svenska filmer generellt och tycker att Arn-filmerna varit riktigt välgjorda! Ett minus dock för att de inte får med tillräckligt med action om stridigheterna i öknen! Betyget blir ändå 4 av 5 möjliga!

Efter bion åkte Chefarn och Nygren vidare till den pågående Matfesten på Nordanå och slavade i sig varsinn Langos! Nygren visade prov på vilken rutinerad Langos-ätare han är när han pedagogiskt förklarade för Chefarn HUR maträtten skall ätas på "enklaste" sätt. Finns ingen i vårt solsystem som älskar Langos så mycket som "da olddiggah". Se bilden ovan om du inte tror mig!

Torsk i derbyt!

         AIK har precis kvitterat till 1-1 i första perioden.

Chefarn, Ögren och Carro fick lämna SkyCom Arena som förlorare i torsdags! Ett oerhört blekt AIK fick nämligen stryk mot "lillebror" Löven från Umeå. Efter att ha haft ledningen med 2-1 efter första perioden visades det inte mycket till vilja och tidigt i tredje kvitterade Röbäckarna till 2-2. Resultatet stod sig matchen ut och i förlängningen kunde hemmalaget avgöra med ett slagskott i klyk! Trist...
De enda som kommer undan med godkänt betyg är Kimmo Koskenkorva och David Rundblad. Satan vad Koskenkorva tickade med sina vita skridskor!

Löven-AIK imorgon!


Just nu spelas Umeå hockeyfestival. Idag tog Skellefeå AIK sig an MoDo i Skellefteå Kraft Arena och spelade ut laget från Jämtland efter noter. Hela 4-0 skrevs slutresultatet vilket lovar gott inför morgondagens lokalderby mot Brjörklöven i Umeå. Den matchen planerar Chefarn och Ögren att se på plats i Sky Com Arena.
-Det stämmer! Klockan 19.00 imorgon, torsdag, är det nedsläpp och då har vi tänkt stå och skrika "AIKÖÖÖÖÖÖÖ" på bortaläktaren tillsammans med de andra Skellefteå-borna. Blir riktigt kul! säger Daniel "Chefarn" Eriksson.

Chefarns tips: 1-5 till Skellefteå.

Lovande start på skolåret!

       

Igår hade Chefarn sin första dag på journalistlinjen på Strömbäcks folkhögskola! Den började först klockan 13.00 och blev därför ganska kort. Dagen handlade mest om presentation och introduktion och vi fick köra några lära känna-grejer. Idag, tisdag, har det däremot börjat lite mer på allvar och vi pratade om "journalistens roll". Det uppstod en del intressanta diskussioner kring ämnet vilket var kul. På eftermiddagen hade vi vår första lektion svenska med läraren Mattias Sjöström, en riktig chef visade det sig! Verkar vara rätt spattig och ett riktigt original, allt menat på ett positivt sätt. Vi fick göra som i Luuks program och berätta om vår personliga "skäms-låt", en låt vi tycker om fast som vi skäms för. Vi skulle dessutom berätta om något eller några ärr vi skaffat oss genom åren.
Jag berättade om att jag har en massa singlar av 2Unlimited, Capella och andra crappy technoband från 90-talet som jag köpte när jag var 10-12 år och som jag skäms för. Sedan berättade jag om den gången jag brände mig på balj-aggregatet i Karinens stuga, när jag sprang in i ett dörrhandtag på dagis och att läkaren som förlöste mig via kejsarsnitt skar mig i vänstra skinkan (you bastard!).

Den överlägset bästa "ärr-historien" stod Theodor för. Han berättade om en gång när han stod i duschen och började fundera på alla dessa badkars-halkolyckor han hört talas om. Han tyckte det verkade omöjligt att så många halkat i just badkaret. Så han började att medvetet halka omkring i sitt badkar, men utan att ramla omkull. Till slut provade han att kliva upp på badkars-kanterna och när han lade vikten på yttre kanten välte hela karet. Han ryckte med sig draperiet i fallet, slog i huvudet hårt i det vältande badkaret och svimmade av i ett par minuter. När han vaknade låg han naken med ett draperi och ett omkullvält badkar vid sidan av sig och med blodet rinnande nedför ansiktet.
När han på sjukhuset förklarade att han "ramlat i badkaret" frågade de vad som egentligen hänt honom! Lysande!

Klassen verkar fylld med riktigt bra folk och vi har redan en avslappnad stämning i gruppen! Kommer att bli riktigt bra det här...

Chefarn tackar för sig!

Jesus walks again?

Igår kväll åkte Chefarn till Umeå och idag börjar hans studier på Strömbäcks folkhögskola.
Chefarn vill tacka alla i Falket IK plus alla andra som gjort de senaste månaderna till ytterligare en toppensommar!

Se trailern till Sommarfilmen 2008 genom att trycka HÄR!

Spelkväll i Falket!Igår kväll var det sista gången för några att delta på aktivitet för denna sommar. Det blev en härlig spelkväll i Hebarns stuga med först basket ute på gården och sedan Bluff och kort inne i stugan. Hebarn och Nygren hann dessutom med att vinna ett VM i PES! Grattis gubbah! Det blev ett par riktigt rafflande omgångar där Mandy förmodligen var det största utropstecknet! Förra gången slutade hon sist, sist, näst sist och sist. Denna gång var hon topp 2 de tre första omgångarna! Imponerande! I kortspelet efter var det utslagspoker, först till 3 segrar. Chefarn tog sig till final i samtliga omgångar utom en. Frida lyckades på något märkligt vis (fusk?) vara först fram till 3 segrar och vann före en snopen Chefarn och Mandy på delad andra plats. Karinen glad 4:a. Här nedan kan du se fler bilder från kvällen!

                  

Paintball i Byske!

Grönt lag: Stående fr. vänster: Ögren, Karinen, Valley, Frida. Sittandes från vänster: Stiffy, Chefarn

Igår kväll spelade Falket IK paintball i Byske! Ett helt fantastiskt roligt event och spelplanen hade, förutom skogspartier och pallar, bilvrak på sig!
De tolv deltagarna delades upp i två lag, grönt och grått. Gröna laget ser du på bilden ovan. För det grå laget fightades Johan och Anton Steinvall, Nygren, Hedman, Jocke och Arvid (se bild nedan).
Det började något trevande och de tre första omgångarna avgjordes genom att något av lagen lyckades sno det andra lagets flagga. Efter det bestämde spelledaren att endast EN flagga skulle användas och att den skulle placeras i mitten av spelplanen. Det lag som lyckades sno den och ta den till sin egen bas vann omgången.

Grönt lag körde omedelbart en "fräckis". Samtliga lagmedlemmar ruschade fram mot flaggan, Ögren tog den och sprang sedan tillbaka till basen medan lagkamraterna täckte honom. Mirakulöst nog blev ingen i grönt lag träffad samtidigt som två grå spelare fick färg på dräkten. Fantastiskt!

Spelet blev betydligt mer inriktat på att ta ut sina motståndare efter att flaggan placerats i mitten och på något märkligt vis verkade det gynna grönt lag. Efter några lyckosamma omgångar drog man ifrån och segrade till slut med hela 8-2 i omgångar.

Dagen avslutades med att Chefarn erbjöd sig att springa ett kamikazelopp förbi samtliga spelare. De andra laddade sina bössor och Chefarn sprang rakt över spelplanen samtidigt som de andra, som stod uppställda på rad, fick skjuta på honom. Du kan se resultatet i filmklippet här nedan! Tryck på Play-knappen!
Under filmfönstret ser du bilder från paintballen.
Festen i lördags!I lördags hade Newgroin Nygren förfest i sitt hus på Allvädersgränd och det blev som vanligt succé! Det spelades en hel del öl-Uno och minst lika mycket "Älgleken" (se bilden ovan). Mest jubel för kvällen frambringade nog CK när han gjorde entré för första gången på länge. Ett kärt återseende av spelaren som haft en intensiv sommar.

När klockan närmade sig tolv begav sig sällskapet ut på Station 8 för att fortsätta festen på Skellefteås partymetropol. En för dagen lysande DJ på nedre golvet svängde ihop en bra serie låtar och såg till att den ökända Falket-ringen växte sig allt större och större. Mot slutet av kvällen ägde de dansgolvet totalt och gav inte de andra besökarna något större svängrum. Fantastiskt!


Se Fridas bilder från förfesten här nedan!Surströmmingskalas i Boviken!Igår kväll hade Falket IK med vänner surströmmingskalas hos Mandy i Boviken. Chefarn deltog inte på själva ätanet då han, Ögren och Carro såg tidiga föreställningen av Batman. Men enligt rapporter var det kanon och god fisk!
De tre biobesökarna anslöt efter filmen och var med på bastubadet och lekarna senare på kvällen. Än en gång en helmysig kväll! Nu börjar sommaren närma sig sitt slut och snart åker folk tillbaka till sina studie- och arbetsorter. Ikväll är det inplanerat förfest hos Newgroin och sedan utgång på Stationen. Lär bli ytterligare en succé!

Se Fridas bilder från gårkvällen här nedan!


Klättring!Igår var Chefarn och klättrade med sin bror och Frans i "bergen" i Hällfors! Det var riktigt grymt och kul som tusan! Riktigt fin utsikt från toppen (se bilden ovan). Oturligt nog började regnet falla just när de tre kämparna skulle sätta igång så det blev bara en klättring var.
Chefarn gjorde helt okej ifrån sig, men höjdrädslan satte stopp för honom när han kommit en bit upp. Se bilder från dagen här nedan! Chefarns nya kamera fick sitt elddop i regnet!

Utgång 6e augusti!Igår kväll var det fest på Friskvårdskompaniet. Ursäkten denna gång var att Chefarn kommit in på journalistutbildningen på Strömbäcks folkhögskola! Det blev ett riktigt lyckat partajj och utgången likaså! Det blev en sen utgång med entré strax efter halv 1, men det hindrade inte pojkarna och flickorna från att ha en kanonkväll!
När kvällen var över stannade många utanför Stationen och Stiffy åkte på en rejäl åktur av arbetsakmraten Niklas som (givetvis) omedvetet råkade skicka Stiffy över ett räcke ner i asfalten! Lyckligtvis klarade sig Hebarn utan skador och stämningen likaså!


Chefarn antagen...igen!Idag fick Chefarn beskedet att han kommit in på journalistutbildningen på Strömbäcks folkhögskola i Umeå! Redan i förrgår tackade han ja till "samma" utbildning i Vetlanda och därför fick han idag ringa dit och avsäga sig platsen.
-Känns helt otroligt jävla bra! jublar en omåttligt överlycklig Chefarn.
-Har ju hoppats på det här hela sommaren, men tvivlade på att 4 av 16 skulle tacka nej till sin plats!

Chefarns termin börjar 18e augusti...

Chefarn på Diggiloo!


I söndags var Chefarn och hans bror på showen Diggiloo som hölls i Folkparken. Lite otippat kanske att de två skulle gå på Diggiloo, men deras päron kunde inte så sönerna fick biljetterna istället. Och kul var det!
Komikern Tomas Pettersson hade temat "fisar" och det gick hem hos publiken! Sedan spexade duon Stefan & Kim fantastiskt bra tillsammans bakom flygeln. Se spexet i filmklippet nedan!
Annars fick Molly Sandén en stående ovation (om än en gles sådan) för sin sånginsats på låten Halleluja! Fantastiskt duktig tjej! Hennes sång kan du också se i klippet nedan! Linda Bengtzing också "duktig"!
Annars var det dansaren, längst till höger på bilden nedan, som glänste allra mest! Makalöst...duktig!!


FILMKLIPP:Chefarn antagen!

                   Klicka f�r att st�nga bilden

Daniel "Chefarn" Eriksson fick idag beskedet att han blivit antagen på journalistlinjen på Ädelfors folkhögskola i Vetlanda! Igår kväll var Chefarn på Diggiloo (mer om det senare här på bloggen). Han glömde att ta med sig sin telefon och när han kom hem hade han fått ett röstmeddelande av den kursansvarige på Ädelfors.
Chefarn ringde upp honom idag och fick då bekräftat att han kommit in på deras journalistlinje med start 18e augusti.
-Jävligt kul! säger Chefarn. Men nu blir det tusan snabba bud. Det är ju bara två veckor kvar tills det drar igång så nu får man börja dra fram allt skit man ska ha med sig ner!

Läs Chefarns matchrapport om Moröns match mot Hemmingsmark genom att trycka på länken nedan! Längst upp i artikeln står det om Sunnanås match, sedan kommer Chefarns skriverier.

LÄNK TILL REFERATET!

Grabbkväll i Falket!
Igår var det grabbkväll i Falket. 7 spelare från Falket IKs A- och B-lag hade samlats i Hebarns stuga för att ta ett par bira, och lira lite PES och basket. Det blev en hel del smutsiga manövrar under basketens gång, men tonen var god under hela kvällen. När klockan närmade sig halv 12 åkte sällskapet in till stan och besökte där Station 8.
En riktigt bra kväll... Se bilder från kvällen här nedan! Tryck på bilderna för att förstora dem! längst ned är en film från kvällen!

Festen hos Andersson!Igår kväll hade Anna Andersson bjudit till fest hemma hos hennes päron i Myckle. Det var grillning, lekar, spel och socialisering på hög nivå! När kvällen blev äldre gick sällskapet in i värmen och fortsatte där med pokerspelande, utslagsvarianten.

Chefarn tog hem första "turneringen" efter att ha FUSKAT sig till final! I semifinalen var det han, Frida och Nygren kvar. Nygren tog hem spelet och Frida och Chefarn skulle jämföra sina kort på handen. Frida frågade Chefarn vad han hade, han gav beskedet att han hade triss i tior och kastade in sina kort i slaskhögen. I själva verket hade han kung i topp, men ingen ifrågasatte att han hade triss så han gick till final och där vann han mot Nygren! Ingen kan ta ifrån mig segern! Om jag inte missminner mig tog Ida hem den andra.

Frida hade fixat en musik quiz och de närvarande delade själva upp sig i lag, 3 och 3. Ett kaxigt lag, E.M.D. Mad Dogs, bestående av Eva, Michel och Daniel trodde helhjärtat på seger, även när de rätta svaren började läsas upp. Laget blev till slut trea av fyra lag med 11 poäng av 30 möjliga. Vinnande lag blev Anna, Erik och Elin som kammade hem nästan hälften av poängen.

Senare på kvällen fixade Amanda en ny laglek. Lagmedlemmarna skulle rusa fram till en skål med lappar i. Där stod det namn på olika artister eller grupper. Lagmedlemmen skulle sedan få sina kamrater att lista ut vilken artist det stod på lappen genom att sjunga en låt av dem. Riktigt kul och Jenny, Erik, Emelia och Chefarn tog hem segern med 24-22!


Sammanfattningsvis en hellyckad kväll! Se fler bilder från kvällen här nedan! Tryck på dem för att förstora (gäller även bilderna ovan)!


RSS 2.0