Matchrapporter Falket IK Cup 2009

Andres Escobar Tribute Team - Kalmar FF 0-2 (0-0)
När lagen möttes 2008 slutade det med massaker när Kalmar FF vann med hela 12-0. Nu suktade AETT efter revansch och laget var länge med i matchen. I halvtid var det fortfarande mållöst och inget av lagen tog riktigt tag i spelet. I andra växlade Kalmar upp och två tidiga mål såg till att de tre poängen hamnade hos Medle-pojkarna. AETT fick upprättelse trots förlusten.
Matchens lirare: AETT: Karin Lindblad. Kalmar FF: Oskar Karlsson

Falket IK - Hedmans Drängar 4-0 (1-0)
En match som på föhand såg ut att bli en riktig nagelbitare. Öppningen var tight och lagen kände på varandra. Falket IK:s nyförvärv Anton Ermling gjorde 1-0 efter knappt tio minuter vilket var resultatet i halvtid. I andra ökade Falket IK tempot samtidigt som Drängarna mattades av, mycket troligt på grund av för få spelare. Falket IK utnyttjade motståndarnas trötthet och gick ifrån till 4-0 vilket blev slutresultat.
Matchens lirare: Falket IK: Anton Ermling Hedmans Drängar: Tommy Larsson

Warriors of the World United - Ukraina 3-1 (1-0)

WoW United upplevde ett horribelt antiklimax när man mötte Ukraina i 2008 års turnering. Laget tappade då en 4-1-ledning till förlust med 4-5. WoW United verkade dock ha skakat av sig frustrationen till årets möte och tog ledningen redan i första matchminuten genom Dennis Dahl, assisterad av målvakten Daniel Bergström. I andra halvlek kvitterade Ukraina tidigt, men WoW United stod enade och återtog ledningen strax därefter. När sedan Per “HV” Holmlund Viklund satte 3-1 med 2,5 minut kvar stod det klart att WoW United skulle få sin revansch.
Matchens lirare: WoW United: Erik Hedberg Ukraina: Sara Berggren

Murbräckorna - MB Hooden 1-3 (0-1)
Båda storlagen var på förhand favoriter till att avancera till slutspel från grupp två. Det var därför två laddade trupper som entrade Putteborg i jakten på tre poäng. MB Hooden öppnade starkast och hade ledningen med 1-0 i halvtid. Två MB Hooden-mål inom loppet av två minuter i andra halvlek blev sedan för mycket för Murbräckorna, som visserligen reducerade i sista matchminuten men inte lyckades komma närmare. Toppmatchen slutade 3-1 till Christoffer Larssons mannar.
Matchens lirare: Murbräckorna: Marcus Nilsson Björk MB Hooden: David Nyström

Kalmar FF - Hedmans Drängar 3-1 (2-1)
Hedmans Drängar var piskade att vinna för att fortfarande ha chans på slutspel. Det började dock illa för bönderna när Kalmars Nils Lindkvist satte 1-0 redan efter en minut. Drängarna jobbade sig in i matchen och nyförvärvet Johan Lindgren kunde kvittera med dryga minuten kvar av första halvlek. Gustav Karlsson såg dock till att återställa läget när han förde Kalmar till ledning med bara trettio sekunder kvar till halvtidsvilan. När Kalmars Nils Lindkvist satte sitt andra mål för matchen fem minuter in i andra halvlek gick luften ur Hedmans Drängar och laget var utslagna redan innan sista gruppspelsomgången.
Matchens lirare: Kalmar FF: Nils Lindkvist Hedmans Drängar: Johan Lindgren

Andres Escobar Tribute Team - Falket IK 0-3 (0-1)
Båda lagen kom till match med gott självförtroende, vilket dock inte syntes på spelet. Det slarvades mycket och Falket IK hade stundtals stora problem att komma till farliga lägen mot AETT:s köttmur med Niclas Lundmark i täten. I AETT storspelade dessutom målvakten Karin Lindblad mellan stolparna. Simon Dahlqvist lyckades dock göra 1-0 till Falket IK efter tre minuters spel vilket stod sig till halvtid. Falket IK tog sedan tag i spelet i andra halvlek och kunde utöka ledningen till slutresultatet 3-0 på tre minuter. Resultatet innebar att Falket IK var klara för semifinal, men glädjen förtogs något av den elaka knäskada som AETT:s Anna Forssell ådrog sig i andra halvlek.
Matchens lirare: AETT: Karin Lindblad Falket IK: Johan Steinvall

WoW United - MB Hooden 0-1 (0-0)
Lagen stod för cupens målrikaste match någonsin när de möttes 2008 (10-6 till MB Hooden) och många trodde på en ny målorgie när det var dags för returmöte i årets cup. Det visade sig snabbt vara fel. WoW United spelade oerhört inspirerat och täppte till rejält mot de regerande mästarna. Daniel Bergström i WoW United-målet storspelade också och matchen såg länge ut att bli mållös. Då klev cupens skyttekung Tobias Lundström fram och tryckte in 1-0 till MB Hooden med drygt åtta minuter kvar. Resultatet stod sig matchen ut och MB Hooden kom undan med blotta förskräckelsen.
Matchens lirare: WoW United: Staffan Ekefjärd MB Hooden: David Nyström

Ukraina - Murbräckorna 0-2 (0-1)
Lagen var i desperat behov av poäng sedan båda förlorat i första omgången. Det syntes också på spelet eftersom matchen bestod av ett enda långt ställningskrig. Murbräckorna satte sig i förarsätet när Oscar Lindfors gjorde 1-0 efter knappt tolv minuter. Jona Lövheim utökade Murbräckornas ledning till 2-0 fem minuter in i andra halvlek vilket blev för tungt till och med för “kings of comebacks” och Murbräckornas hopp om slutspel levde. Ukraina fick ställa in sig på att försöka undvika jomboplatsen.
Matchens lirare: Ukraina: Per Lundmark Murbräckorna: Oscar Lindfors

Falket IK - Kalmar FF 1-0 (0-0)
Båda lagen var klara för slutspel och matchen handlade därför om vilket lag som skulle knipa gruppsegern. Spelarna ville undvika att göra misstag vilket gjorde matchen tight, men samtidigt händelserik. Kalmar FF var närmast ett mål i första halvlek, men Nils Lindqvist i Falket IK-målet agerade stundtals levande vägg. I andra flyttade Falket IK upp spelet något och tog ledningen sedan Fredrik Lindgren avfyrat en projektil från distans. Mats Derblom, tillfällig målvakt i Kalmar, var chanslös på målet som blev det enda i matchen. Falket IK gruppsegrare föra Kalmar!
Matchens lirare: Falket IK: Nils Lindqvist Kalmar FF: Mats Derblom

Hedmans Drängar - Andres Escobar Tribute Team 3-1 (1-1)
Matchen handlade om att undvika jomboplatsen i grupp ett. Besvikelsen över att missa slutspelet var påtaglig hos Hedmans Drängar, som var i final 2008, vilket AETT utnyttjade i inledningen. I fjärde matchminuten gjorde de 1-0, lagets första mål i turneringen, och glädjen var enorm hos hyllningslaget. Glädjen varade dock bara i knappt fyra minuter då Hedmans Drängar kvitterade. I inledningen av andra gick Drängarna ifrån till 3-1 och såg därför till att undvika jumboplatsen. AETT stod för en rejäl uppryckning till i år. 2008 hade de målskillnaden 3-25 på tre matcher, i år blev det bara 1-8. Lovar gott inför nästa års turnering!
Matchens lirare: Hedmans Drängar: Johan Lindgren AETT: Erik Lundberg

Murbräckorna - Warriors of the World United 2-0 (1-0)

Båda lagen stod på tre poäng inför matchen som skulle avgöra vilket lag som följde MB Hooden till semifinal. Spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen hade chanser att ta ledningen. Matchen var dock mållös ända fram till sista spelminuten i första halvlek. Murbräckorna tog då ledningen på en hörna sedan en olycklig WoW United-spelare satt bollen i eget mål. I andra halvlek utökade Murbräckorna ledningen redan efter tjugo sekunder och WoW united var slagna. Murbräckorna vann välförtjänt, men WoW United satte sig i respekt hos de andra lagen, mest på grund av den tighta 1-0-förlusten mot MB Hooden. Murbräckorna till semifinal!
Matchens lirare: Murbräckorna: Fredrik Bergkvist WoW United: Daniel Bergström

MB Hooden - Ukraina 4-0 (2-0)

MB Hooden var i praktiken klara gruppsegrare och hade kvar att möta Ukraina som det redan stod klart skulle missa slutspel. Det syntes dock inte på de gulblå som kämpade hårt för att undvika att lämna cupen poänglösa. Matchen var mållös fram till den nionde minuten då MB Hooden, med Tobias Lundström som hänförare, visade att enorm klass faktiskt slår vilja. Mästarna sprang enkelt ifrån till 4-0 och Lundström bidrog starkt till segern med sitt hat-trick. MB Hooden till semifinal! Ukraina lyckades inte ta någon poäng i år, men visar ändå att de är svårslagna.

Falket IK - Murbräckorna 1-0 (1-0)
Det märktes direkt att det var en slutspelsmatch. Tempot var högt trots tufft spelschema, och Falket IK hade det mesta av spelet. I sjunde matchminuten tog också arrangörslaget ledningen när Simon Eriksson forcerade in 1-0 bakom Murbräckornas lysande målvakt Marcus Nilsson Björk. Falket IK inriktade sig därefter på att försvara ledningen vilket man lyckades bra med. Backarna tillsammans med målvakten Nils Lindqvist fredade det egna målet på ett fantastiskt sätt vilket såg till att Falket IK tog sig till final med matchens enda mål.
Matchens lirare: Falket IK: Fredrik Lindgren Murbräckorna: Marcus Nilsson Björk

MB Hooden - Kalmar FF 0-1 (0-1)
Semifinalen hade inte den typiska slutspelskaraktär man är van vid med tight och defensivt spel. Målchanserna avlöste varandra åt båda håll, men inget lag hade skärpa nog att sätta dit bollen förrän Simon Hedlund satte 1-0 till Kalmar efter nio minuters spel. Det öppna spelet fortsatte i andra halvlek med klara målchanser åt båda håll som inte förvaltades. Kalmar FF var närmast ett mål när Tobias Lindgren hade öppet mål, men sköt bollen i stolpen. 1-0 stod sig matchen ut och Kalmar FF gjorde Falket IK sällskap i finalen. Det var ett märkbart besviket MB Hooden som deppade vid Putteborg efter slutsignalen. Mästarna lyckades inte försvara cuptiteln och att Larsson, Lindqvist och Johansson lämnade laget inför slutspelet visade sig bli ett för stort avbräck.
Matchens lirare: MB Hooden: Johan Bergmark Kalmar FF: Olov Lundgren

FINAL:

Falket IK - Kalmar FF 0-0 (0-0), 4-3 efter straffar.

Finalen blev precis så tight som en mästerskapsfinal brukar vara. Lätträknade målchanser åt båda håll där Falket IK:s Daniel Eriksson förmodligen var närmast med sitt friläge i första halvlek. Kalmar FF:s målvakt Harald Westerberg avvärjde dock enkelt. Kalmar FF rullade behärskat bollen i backlinjen och använde sig av långa anfall samtidigt som Falket IK satsade mycket på att passa bollen till sin ensamma forward. När trettio minuter var färdigspelade var det fortfarande mållöst och finalen fick avgöras på straffar. Falket IK hade där bäst koll på nerverna och vann straffläggningen med 4-3. Falket IK mästare! Kalmar FF var oerhört nära att få total upprättelse för fiaskot ifjol och visade att man är ett lag av absolut Falket IK Cup-toppklass.
Straffläggningen:
Falket IK: Simon Eriksson MÅL, Fredrik Lindgren MÅL, Johan Steinvall MÅL, Nils Lindqvist MISS, Anton Ermling MÅL.
Kalmar FF: Olov Lundgren MÅL, Daniel Lind MÅL, John Edström MISS, Gustav Karlsson MISS, Mats Derblom MÅL.
Matchens lirare: Falket IK: Simon Eriksson Kalmar FF: Mats Derblom