Nygren mästare!

I helgen deltog Falket IKs Nils Nygren i UMPE-cupen i fotboll som spelades i IKSU-hallen.

7 lag kom till start och alla lagen mötte varandra i gruppspelet. Nygrens lag FC Tacobuffé kom tvåa i tabellen sedan de vunnit tre matcher, spelat två oavgjorda och förlorat en.

I semifinalen fick FC Tacobuffé möta några av Chefarns lagkamrater i Korpenlaget Purple Cobras som ställde upp med ett lag i fotbollscupen. Där blev det seger, bl a sedan Nygren gjort 1-0 med fem minuter kvar att spela. Slutresultat: 2-0.

I finalen väntade "Vi bytte Ola mot en tjej" och matchen blev en riktig nagelbitare. Matchen var länge mållös och såg ut att gå mot straffar när FC Tacobuffés Inga Näslund klev fram och skickade in finalens enda mål med knappt fyra minuter kvar.
-Efter målet höll vi i bollen och fullbordade vår taktiska triumf, säger Nils Nygren som är riktigt nöjd med lagets prestation.
-Vi spelade faktiskt skitbra försvarsspel. Det var därför vi vann. Lagarbetet fungerade utmärkt!
Han berömmer också lagets enda tjej Inga och sparar inte på superlativen.
-Inga ska ha cred! Hon spelade non-stop hela turneringen och gjorde det sjukt bra! Kändes helt rätt att hon fick avgöra finalen!

Priset, förutom bucklan, blev en gratis tacobuffé för hela laget (därav namnet).

Falket IK gratulerar Nygren till cupsegern och kan glatt konstatera att föreningen, utan tvivel, fostrat fantastiska idrottsmän - och kvinna.