Timrå brottade ner AIK!

Inte ens fullsatta läktare eller Mikael Renberg kunde hjälpa AIK att bryta den usla trenden mot Timrå. På annandagen inkasserade Skellefteå sin fjärde raka förlust mot laget när man förlorade den sömniga matchen med 3-1.

Trots att den första perioden slutade mållös var den ändå matchens behållning med bra tempo och ett gäng målchanser. AIK hade chansen att ta ledningen i spel fem mot tre, men som så många gånger förut sviktade PP. Timrå spelade uppoffrande och klarade av anstormningen.

Den andra perioden bjöd inte på något skönspel och matchbilden var tight med tillhörande gruff. Timrå fortsatte att dra på sig utvisningar vilket båda lagen drog nytta av. Erik Andersson gav AIK ledningen, snyggt framspelad av Dimitrakos. Timrå kunde några minuter senare kvittera i box play sedan Skrbek slarvat på offensiv blå. Timrås Fredrik Hynning tog fart och satte enkelt 1-1 mellan benen på Dahlberg i AIK:s kasse.

Även tredje perioden var tempofattig. Efter drygt tio minuter krutade Mikko Lehtonen in 2-1 till gästerna och det kändes direkt som om matchen var avgjord. AIK kändes uddlösa och på slutet kunde Mika Pyörälä fastställa slutresultatet 1-3 i tom bur.

Mikael Renberg fick lämna isen som en förlorare i sin comeback.

Se Chefarns foton från matchen genom att trycka HÄR!