Vilken underbar fotbollskväll!

Kvällens EM-kvalresultat hade inte kunnat bli bättre...jo förresten, Norge hade gärna fått ta sig dit också!

Sverige EM-klart!

Sverige fick en drömstart i sin match mot Lettland med ledningemål redan efter 34 sekunder! Chefarn kan rodnande erkänna att han i den stunden stod i kön på ICA för att betala den påse godis han planerat att njuta av framför TVn. När han steg in i bilen fick han via SMS beskedet att Allbäck precis stött in 1-0! Jag lyckas alltid...
Allt kändes frid och fröjd innan, en för dagen rätt blek, Majstorovic styrde in kvitteringen i egen kasse! Helt plötsligt började det klia sådär obekvämt inombords igen! Resultatet 0-0 borta i Spanien kändes långt ifrån tryggt!
I andra halvlek tog så Sverige över kommandot igen och i 56e matchminuten placerade Källström in det avgörande 2-1-målet. Bara minuterna tidigare hade Spanien gjort 1-0 på Gran Canaria genom Xavi och då kändes saken klar! Sverige kontrollerade händelserna till slutsignalen och det var snarare bud på 3-1 än en kvittering. Spanien gjorde också sin hemmapublik nöjd genom att vinna med 2-0 mot Nordirland.
SVERIGE EM-KLART!! Grymt!! (Se SVTs sammanfattning av matchen HÄR!)

Rysare i kvalgrupp F

Kvällens andra glada nyhet hämtas från nya Wembley där 90 000 engelsmän tagit plats på läktarna för att se sitt landslag ordna upp den soppa man försatt sig i inför sista kvalomgången. På andra sidan planen stod Kroatien som, trots att de redan var EM-klara, var laddade till tänderna!
Förutsättningarna inför matchen var att England behövde 1 poäng för att definitivt säkra slutspelsplatsen före Ryssland som samtidigt mötte Andorra på bortaplan, en till synes enkel match för den forna kommuniststaten. Andorra hade innan kvällens match en målskillnad på förfärliga 2-29.
Kroatien visade sig inte alls vara nöjda med sin mästerskapsbiljett utan ville till varje pris sätta stopp för Englands EM-drömmar! Resultatet 0-2 redan efter 14 minuter vittnar om det! Steve McLaren lär desperat ha ringt sin arbetsrådgivare i halvtid för att kolla utsikterna på AMS. Då ledde nämligen Ryssland med 1-0 i Andorra!
Det var dock ett nytt England som tågade ut på gräsmattan i andra halvlek. När Lampard reducerade till 1-2 i 56e minuten tändes åter hoppet och ytterligare 9 minuter senare vrålade 90000 britter av glädje när gänglige Peter Crouch kvitterade till 2-2 framspelad av inbytte DAVID BECKHAM! I det läget var England klart för EM!
Men Mladen Petric satte definitivt stopp för glädjen med sitt 2-3-mål med 13 minuter kvar av matchen! England förmådde sedan inte att kvittera än en gång och pangskrällen blev ett faktum! 2-3 hemma på Wembley samtidigt som Ryssland höll sitt 0-1 borta mot Andorra ledde till att britterna passerades av ryssarna i tabellen och i o m det missar EM-slutspelet!

Känns lite overkligt med ett mästerskap utan England, men jag kan ärligt säga att jag inte kommer att sakna dem ett dugg! När det bara återstod minuter av matchen satt jag nervöst och uppdaterade SVT:s text-TV för att kolla så att England inte kvitterat! Svennis sitter väl garanterat och myser i sin favoritfotölj nu när McLaren inte lyckats ta stornationen till EM? Hur många huvuden i Englands fotbollslandslag rullar imorgon??