Fredrikstad-helgen!

I helgen var Chefarn och Ida på besök i Fredrikstad. Det var ett kärt återseende för Chefarn, som hann med att göra allt han tänkt sig.

Åkte redan onsdag eftermiddag direkt efter jobbet och kom fram i Karlstad runt 23-tiden. Checkade in på hotellet och sov som en klubbad isbjörn hela natten.


Torsdag: Vaknade upp och jublade inom- och utombords då frukosten var nära förestående. En fantastisk frukostbuffé väntade nere på entréplan och Chefarn svullade girigt i sig den goda maten. Kort därefter vaggade Chefarn och Ida ut till bilen och fortsatte färden mot grannlandet i väst. Kom fram till "plankebyen" ca 14.00 och då körde jag runt en sväng i stan för att Ida skulle få se de ställen vi bott på. Klockan 3 mötte vi baz på Kråkeröy och åkte hem till honom och åt middag. Hann åka förbi Goldstein en sväng innan vi styde kosan mot Wallberg och Antons ställe för att se AIK lira oavgjort mot Brynäs (förlust i sudden 4-3). Kvällen avslutades efter det.


Fredag: Anton hade på torsdagen gett ORDER till Chefarn att infinna sig på Gudeberg skole (skolan som Chefarn jobbat på tidigare) klockan 10.20. Det var ett fantastiskt mottagande som Chefarn fick då hans gamla elever, glada i hågen, kom rusande mot honom i korridoren. Chefarn rörd... Det blev korv och potatismos till lunch, fruktsallad till efterrätt och en härlig pratstund med eleverna och de tidigare arbetskamraterna. Riktigt kul! När skoldagen var slut åkte Chefarn och Ida till Östfoldhallen, ett köpcenter/en idrottshall, för att kolla lite.


Fortfarande fredag:
Träffade på Östfoldhallen Wallberg och Nygren som just slutat jobba. Det blev att "ta en fika" med dem och snacka lite innan hemfärden till Baz och middag. Baz egen kyckling-gryta och ugnsbakad potatis stod på menyn. Mums!



Efter den grymma middagen var det dags för ishockey i anrika Stjerne-hallen. Stjernens B-lag med Ögren i truppen skulle möta svårslagna Stavanger från väst-Norge. 
Stjernen startade allra bäst och hade en 3-1-ledning inför sista perioden. Då rasade allt och trots Ögrens osannolika tekningsstatistik (minst 30-2) förlorade hemmalaget med 5-4! Tråkigt då de gjorde en så bra match. Stjernens målvakt bör överösas med beröm och såg nästan ensam till att låta Stjernen ha ledningen så långt in i matchen. Ögren givetvis MVP!
Det var dock inte Hebarn som stod denna gång, en sträckning i skinkan satte stopp!


Stjernen hade en fantastisk klack i ryggen och lyftes långa stunder fram av den fanatiska skaran!




Lördag: Fredrikstad IBK tog denna dag emot lokalkonkurrenten Slevik i Rolvsöy-hallen. Fredrikstad, som inför matchen sparkat sin tränare Mac Widlund,  tog i power play ledningen via svensk-importen och Falket IKs Anton Fahlgren. Skulle tränarbytet ge effekt direkt? Nej, tyvärr inte!
Slevik arbetade sig in i matchen och stod till slut som segrare med hela 8-2 när slutsignalen ljöd.
Se HÄR Anton Fahlgren kommentera förlusten.




På lördag kväll blev det fest på Oredalsveien hos Hebarn, Nygren, Ögren och Carro. Det blev en hel del folk som närvarade, t ex Erik Hedbergs polare, och en kedja från Greåkers innebandylag. Greåker hade tidigare på lördagen besegrat Sveiva med 6-5 efter bl a 3 mål och 1 ass av nyuttagne landslagsspelaren Goldstein. En riktigt trevlig fest var det i alla fall och för er som inte sett hur det ser ut hemma hos Hebarn kan se det HÄR!
   
   
Söndag förmiddag åkte Chefarn och Ida hem igen! Det var en riktigt trevlig vistelse i Norge! Tack allihopa för det!





/Chefarn

Kommentarer
Postat av: Mariusolea

Enjoy your website very much. Good job!

2009-03-18 @ 11:16:09
URL: http://mariusolea.20six.fr

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0