CK - rubrikernas man!

Säsongen är sedan långt tillbaka slut för CK och hans Skellefteå FF. Den har varit lite av en besvikelse för laget, men en slutlig 4e-plats i tabellen kan ju ändå inte ses som ett fiasko, trots världsspelaren CK i truppen.
CK, som av Falket IK blev korad till Årets Spelare i division 2 Norrland, har trots framgångarna en turbulent säsong bakom sig, kantad främst av interna stridigheter. Tidigare i höst läckte bilder ut från ett av FFs träningsläger där Fredrik Lindgren, tillsammans med två andra ur laget, ses trakassera en utstött lagkamrat (se bild till vänster). Många började undra om allt stod rätt till, men samtliga inblandade höll masken utåt till media och påstod att allt var i sin ordning. CK isolerades dock från alla intervjuer och tilläts inte prata med journalister.
Falket IK försökte vid debaclet nå CK, utan framgång. I måndags fick dock Chefarn tag på Lindgren som ställde upp på ett snack under förutsättningen att inga frågor angående "bråket" skulle ställas.

Lindgren meddelar att hans kontrakt med klubben gått ut och att han i dagsläget är en s k. free agent, vilket innebär att han är ett Bosman-fall och kan gå till vilken klubb han vill utan övergångssumma.
-Stålarna går med andra ord rakt ned i min egen ficka istället för klubbens, skrockar han.

Tidigare i veckan uppmärksammade lokala tidningen Norra Västerbotten att Lindgren tränat med Myckle IK och rykten om slutet på hans karriär drogs igång. Fredrik Lindgren sade vid övergången till FF 2001, dåvarande Skellefteå AIK, att han en dag åter skulle spela med Myckle IK.  Många var de som trodde att CK nu skulle trappa ner och välja tryggheten i moderklubben före all press och spel i en av toppklubbarna i division 2. Detta rykte avvisas snabbt av fotbollsdivan:

-Har självklart fått massvis med anbud och avvaktar bara på att något tillräckligt intressant ska dyka upp, upplyser den allt annat än blygsamma CK.
-Jag spelar inte för laget, jag spelar för den som betalar, fortsätter han.

Lindgren nämner inga klubbar, men Falket IK kan avslöja att Holmsund och Umedalen visat intresse.
-Inga kommentarer på det! snäser Lindgren när vi frågar om han kan bekräfta eller dementera uppgifterna.

Falket IK sätter sina 4766 kronor på att CK spelar i en Umeå-klubb nästa säsong. Han och flickvännen Liza har redan skaffat lägenhet i "Skellefteå södra" där fotbolls-idolen ska studera till civilingenjör de kommande åren.

Något som fotbollsklubbarna inte har vetskap om är att Fredrik Lindgren står under kontrakt med Arsle-klubben Falket IK, ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 08/09 och vid en eventuell flytt kommer det alltså att bli aktuellt med övergångssumma.
-Vi är villiga att släppa CK, men då får klubbarna som vill ha honom vara beredda att pynta upp! meddelar Falket IKs ekonomiansvarige Dahnijel Ehrixzohn. Han säljs inte för ett öre under 450 miljoner kronor, fortsätter Ehrixzohn.

Transfer-cirkusen kring CK lär fortsätta ett tag framöver. Följ dramatiken på Falket IK!



OBS! CKs svar på frågorna i reportaget är starkt baserade på hans egentliga svar i denna intervju! Falket IK reserverar sig för smärre felciteringar...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0