Sammanfattning av Arsle-året 2007!

Säsongen 2007 är över och det är dags att sammanfatta den gångna sommarens spel. Många godbitar har det bjudits på, men helt klart är i alla fall att det inte varit en av de bästa säsongerna hittills i sportens relativt korta historia.

Få matcher och dålig ekonomi
Alldeles för få matcher är en anledning till att det inte gått lika bra som föregående säsonger. Givetvis finns det orsaker till de lätträkneliga sammankomsterna. Falket IKs klubbkassa sinade i rask takt i o m årets höga materialutgifter. Kassören Daniel Eriksson hade budgeterat att klubben skulle omsätta 120 kr denna säsong, en summa som överskreds med hela 160 kr!

Klubben drog därmed på sig skulder och istället för att gå till banken och låna dessa pengar gjorde man sig skuldsatt hos ökände ligisten Andreas Ögren. Klubben lyckades inte betala tillbaka pengarna på överenskommen tid och detta fick konsekvenser. Okänt är det antal avhuggna fingrar och öron från styrelsemedlemmar som skickats fram och tillbaka i Postens välpaketerade kollin. Lyckligtvis har läkekonsten kommit så långt att alla fått sina lemmar tillbakasatta på plats. Frågan är bara vilka ytterligare psykiska problem de utsatta bär med sig i vardagen...

Klubbens ekonomiska kris innebar att de tidigare väl avlönade spelarna nu var tvungna att söka vanliga jobb! För vissa innebar detta arbete på obekväma tider, dvs kvällar och helger, just de gånger de flesta matcherna spelas. Detta var givetvis godkänd frånvaro, men olyckligt för sporten.


Uppmärksamheten
Men det är inte bara ekonomin som satt käppar i hjulen för sportens utveckling. Det stora genombrottet i medial uppmärksamhet som sporten fått saknar motstycke! På nästan samtliga matcher har kameror funnits på plats som dokumenterat det som utspelat sig på planen. Varje spelare har utvärderats och betygsatts hur de presterat och analyserna har sedan offentliggjorts på klubbens hemsida.

Det har varit positivt av den anledning att tränare och förening tydligare kan se vad varje enskild spelare bör träna mer på och förbättra, men det finns negativa sidor också. Att sporten blivit så kommersiell har medfört en märkbart större medvetenhet hos spelarna att inte åka dit på ett Arsle eller slå dåliga inlägg. Alla misstag skulle finnas kvar och göra sig påminda i eftersändningarna av matcherna. 4 Arslen i samma match brukar normalt tillhöra vanligheten, men i år har den händelsen varit sällsynt. Korta avbrott i spelet har skapat irritation och stor del av den så viktiga spontaniteten har försvunnit.

-Vi har tänkt över situationen och överväger att köra stängda träningar och förbjuda kameror på vissa matcher nästa säsong. Allt för att spelarna ska kunna få koncentrera sig på spelet! meddelar Falket IK i ett pressmeddelande.


Fulare spel
En annan orsak till det mindre fartfyllda spelet är att sporten blivit betydligt fulare. Det har lett till att skadorna avlöst varandra och att spelarna inte vågat ta för sig lika mycket. IAF, International Ass Federation, försökte innan säsongen agera preventivt genom att fastslå nya regler som skulle stävja det ofta hänsynslösa spelet. "Har du dåligt samvete ställer du dig i mål." är ett exempel på regler som införts. Trots dessa åtgärder har inte spelet blivit märkbart snällare, snarare tvärtom.
För första gången i spelets historia har disciplinnämnden i år varit tvungen att ingripa efter att Stiffy gått för hårt åt Chefarn under en match. Nu klarade sig dock Stiffy undan med bara en varning, men bara det faktum att nämnden kallades in är ett steg i fel riktning!

En annan anledning till det tuffa spelet är att spelarna tränar betydligt bättre idag. Alla vet att det i dagens Arsle krävs en bra försäsong för att lyckas. Ett tydligt exempel på det är Andreas Ögren. En klassisk talang som alltid kommit med bortförklaringar om diverse skador och förkylningar när försäsongsträningen satt igång. Men inte i år! Han tränade stenhårt i Norge och kom hem till Skellefteå topptrimmad. Ögren inledde säsongen strålande, har bara blivit bättre ju längre säsongen lidit och bör vara en stark kandidat till Årets Spelare 2007! Med talang kommer man långt, med talang kombinerat med bra försäsongsträning kommer man mycket längre!


Frånvaron
Fjärde och förmodligen sista anledningen är den höga frånvaron, ofta att spelare befunnit sig på andra orter. Säsongen är precis då det vankas semestertider vilket är ett stort problem för Falket IK. Det finns också spelare i truppen som har andra sporter vid sidan av och som prioriterar dem högre än Arsle. De många och långa bortamatcherna med de lagen gör det svårt att lägga upp ett fungerande spelschema.



Nu har denna krönika varit oavkortat negativ och därför tänker jag avsluta den positivt. För vi får inte glömma bort att Falket IK, trots en mindre bra säsong, ändå befäst sin position som världsledande förening inom alternativ idrott! Och det är ju ett bevis att vi har en fantastiskt hög lägstanivå i laget. Framtiden ser onekligen ljus ut och det finns flera anledningar till att den gör det;


Spetskompetensen
Det finns flera individuella spelare i laget som har speciella kvaliteter. Valley gör alltid sitt jobb, gjorde säsongens snyggaste kasse och är förmodligen truppens, ja hela Arsle-världens, mest fruktade anfallsvapen. CK har tekniken och kreativiteten och är alltid het som lava i kassen. Tidigare nämnda Ögren har klivit fram enormt i år och Steinvall a.k.a. Dirigenten har också en fantastisk säsong bakom sig. Han har dirigerat med ruskig pondus och fick han inte sitt genombrott förra säsongen så fick han det definitivt 2007! Vi har en bred trupp och många som kan kliva fram och visa vägen. 

B-laget

Apropå bredden; Truppen var bred innan säsongen och i år utvidgades den ytterligare med ett B-lag. När spelare från A-truppen inte kan vara med finns det därför tillgång till 7 hungriga ersättare. Föreningens motto är "Vi vill inte ha in något nytt blod!" så det är inte vilka som helst som blir upptagna i Falket IKs trupp. Vi plockar bara in världens största talanger, men det finns en lång lista på ytterligare kriterier man måste uppfylla för att bli accepterad som aktiv medlem i klubben, exempelvis:

 
  • Skrytsam fysik.
  • Vilja - Säljer sin mormor för att nå framgång.
  • Social kompetens - Spelaren ska matcha vår humor, vårt tänk och hänga med i snacket.
  • Precisionsförmåga - Spelaren ska kunna pricka ett häftstift på 255 meters avstånd och bollen ska slås med sådan fart att den punkteras när den landar på stiftet. OBS! Klarar spelaren att göra om detta 4 gånger i rad är denna kriterie uppfylld.
  • Sångröst - Carola Häggqvist och Peter Jöback klarade kriterien ovan, men misslyckades grovt på denna punkt.
  • Svära på att vara Falket IK lojal och aldrig svärta ner klubbens eller sjöns namn.
  • Låta sig döpas i Falkträskets klara, välsmakande vatten
Hungern

Trots att spelarna varit med på den här nivån ett tag nu så finns samma enorma glädje kvar. Det finns inte många stunder i livet som uppskattas så mycket som när det blir mål eller att någon blir Arsle. Viljan fullkomligt glöder i ögonen på de aktiva och en lekfull iver infinner sig alltid när en match är på väg att starta. Den här är en medfödd känsla/instinkt hos Falket IKs spelare och är inte något man kan bli av med. Det är inte heller något man i efterhand kan lära sig eller träna in.


Ekonomin

För bara ett par veckor sedan var det röda siffror på föreningens kassakalkyl. En grov miss i budgetberäkningen av kassör Eriksson gjorde att det såg ohjälpligt dystert ut. Men i o m att resechecken, som vi kämpat så hårt för, blev såld har läget blivit omvänt. Nu har klubben ett överskott på 4265 kronor och det ger givetvis extra vind i seglen. Pengarna kommer nästa år att användas för att "svetsa samman truppen ytterligare" och eventuellt också till material om det blir några slantar över. Det ökade intresset för klubben gör att vi blir ännu mer attraktiva hos sponsorerna och förhoppningsvis "får" vi ännu mer pengar av Aftonbladet nästa år.


Åldern

Falket IK har en trupp där medelåldern är strax under 23. Det är sagt att Arsle-spelaren är som bäst när denne är mellan 23-28 år gammal. Talangerna har blommat ut, etablerat sig och gör inte samma enkla misstag längre. Samtidigt har de inte nått åldern då den sämre fysiska statusen börjar bli kännbar. Om denna teori stämmer talar också åldern för att Falket IK går en framgångsrik säsong till mötes...



Tills vi ses igen väner;
Tack för i sommar, det har varit fantastiskt härligt att vi alla fick vara samlade igen (om än inte lika intensivt som tidigare år)! Ta väl hand om er och glöm inte bort försäsongsträningen när januari tar sin början. Slutligen vill jag passa på att meddela att alla är hjärtligt välkomna till Stockholm närhelst det passar!


/Chefarn.


OBS! Missa inte höstens stora filhändelse; Falket IK sommaren 2007! Premiär i oktober! För att se trailers, tryck på länkarna nedan!

Trailer 1     Trailer 2     Trailer 3


Kommentarer
Postat av: Roadrobinhood

Very interesting site, beautiful design, keep up the good work.

2008-01-08 @ 22:04:54
URL: http://roadrobinhood.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0