CK matchens lirare!

Idag tog Robertsfors IK emot Umedalen i premiären av division 2 Norra. RIK hade föga förvånande Falket IKs CK i startelvan, något som skulle visa sig vara ett bra drag. Fredrik "Daniel Andersson" Lindgren gjorde en utmärkt match och spelade oerhört moget, stabilt och säkert. Annars var matchen inte mycket att hänga i julgranen. RIK tog ledningen med första halvlekens sista spark i en situation som uppstod efter en frispark som CK fixat.
I andra blev laget från "Sahara Hotnights kommun" stundtals rejält tillbakapressade, men målvakten och Skellefteåsonen Nils Lindqvist såg till att hålla sitt lag i ledning när han gjorde en "påhittad rymdräddning" på en nick från nära håll. En reflexräddning av bibliska mått som Fiorentina-målvakten Sebastien Frey inte ens hade funderat på att rädda. Lindqvist fick istället kapitulera några minuter senare när Umedalen kvitterade tillställningen med ett dundrande skott. Från sin position utanför straffområdet klippte Umedalen-spelaren till och slavade upp bollen i nättaket bakom en chanslös Lindqvist. Matchen slutade 1-1. Efter matchen utsågs matchens lirare och ingen lyfte på ögonbrynen när speakern annonserade att det var CK som fått utmärkelsen. Lindgren erhöll en finfin nyckelpige-pläd som tack för prestationen.
I Umedalen hittar man en annan Skellefteå FF-bekanting, nämligen Peter Andersson som gjorde ett hästjobb på sin forward-position.

CK har blivit utsedd till Matchens lirare i alla RIKs seriematcher i år! Inte illa...